Hilversum

Selecteer Pagina

Onveiligheid op de Groest

Onveiligheid op de Groest

Café Vu Grandige

Een van de meest bruisende uitgaansstraten in Hilversum, heeft de laatste tijd te maken gehad met problemen van overlast. Dat blijkt uit de cijfers van het CBS waar het aantal meldingen, overlast jeugd weer begint te stijgen. Een recent voorval waarbij een horecamedewerker getuige was van een opstootje, werpt licht op de uitdagingen waarmee deze populaire uitgaansbestemming mee wordt geconfronteerd.

Op een doordeweekse avond, ondervond Tijn Muller (19), een serveerder bij Vue Grandige, een onaangename confrontatie. Tijn kon het terras niet schoonmaken. De politie vertelde dat hij de deur maar beter op slot kon doen. Tijn vertelt verder over het incident: ‘’elk weekend zijn er wel opstootjes, en komen mensen doorgesnoven uit de GSPOT omdat ze niet meer naar binnen mogen’’ Ook merkt Tijn Muller op dat er na de corona periode meer opstootjes plaats vinden dan voorheen.  De oorzaak hiervan is echter onduidelijk.

Verschillende voorbijgangers bevestigden het onveilige gevoel.  Een anonieme voorbijganger rond de leeftijd van 17 vertelt dat zij niet alleen op straat durft te lopen, tenzij haar vriend ernaast loopt. Een andere voorbijganger vertelt te zijn verhuisd vanwege het onveilige gevoel in de binnenstad. En een andere voorbijganger vertelde niet meer rond te lopen op de Groest, als het avond is.

U kunt dus stellen dat het gevaarlijker is op de Groest, maar wordt daar iets aangedaan? Volgens Tijn Muller loopt er regelmatig handhaving rond en is er een hulplijn. Terwijl lokale autoriteiten zich inzetten om de veiligheid te herstellen, blijft de zoektocht naar de oorzaken van de toegenomen onveiligheid in Hilversum’s Groest doorgaan.

Interview Tijn Muller, door Lucas Meyland:

Over de auteur

Sasha Rammelt

Hoi, ik ben Sasha. Ik ben 18 jaar oud en ik kom uit Zutphen. Ik studeer momenteel journalistiek aan de Hogeschool in Utrecht, waar ik het overigens heel erg naar mijn zin heb! Ik vind het leuk om betrokken bij de samenleving te zijn en volg het nieuws daarom ook regelmatig. Een van mijn grote hobby's is lezen en vind ik het leuk creatief bezig zijn, daarom is het dan ook mijn droom om later bij een tijdschrift te werken.