Hilversum

Selecteer Pagina

‘Kinderen kunnen door de workshops leren dat als je ergens goed in bent dat je dan verder daarin kan groeien’

‘Kinderen kunnen door de workshops leren dat als je ergens goed in bent dat je dan verder daarin kan groeien’

In Beeld en Geluid op het Mediapark is een evenement genaamd ‘How to be a star’ georganiseerd voor kinderen en hun ouders. Hiervoor zijn meerdere activiteiten bedacht om kinderen kennis te laten maken met het zijn van een echte ster. ‘Het heeft niet een gehalte van dat je echt moet kunnen zingen en dansen, het is bedoeld om de creativiteit van kinderen te prikkelen.’

Waar het Top2000 Café van afgelopen jaar nog wordt afgebroken is bij Beeld en Geluid een nieuw evenement alweer bezig. Bij binnenkomst is het al erg druk bij de informatiebalie om nog de laatste kaartjes te krijgen voor de workshops van vandaag.

In de centrale hal staan twee grote knutseltafels waaraan kinderen al volop aan het knutselen zijn. Op de tafels liggen kleurplaten met stiften om je eigen superster in te kunnen kleuren en er liggen allemaal verschillende kleuren papier en glitters om je eigen microfoon te maken. Naast de knutseltafels is een fotoplek klaargezet waar een gezin met glitterjasjes, cowboyhoeden en gekke brillen leuke foto’s aan het maken zijn. Meerdere gezinnen zijn al een outfit aan het aantrekken voor wanneer zij aan de beurt zijn om een foto te maken.

Stagiair programmamaker bij Beeld en Geluid, Marilisa Prins, is de organisator van dit evenement. ‘We wilden een thema kiezen dat kinderen nu aanspreekt, en met alle influencers tegenwoordig leek het sterrendom ons een heel goed thema.’ Ze vertelt dat er vandaag twee workshops zijn. Er is een dansworkshop en een sterrenklas workshop gegeven door Stephanie van Eer, die onder andere bekend is van GTST en Spangas. ‘Kinderen kunnen door de workshops leren dat als je ergens goed in bent dat je dan verder daarin kan groeien’

In theaterzaal 2 in Beeld en Geluid wordt de eerste workshop gegeven. Deze theaterzaal is een zaal waar voldoende ruimte is voor meerdere kinderen om te leren dansen op muziek. De kinderen wachten vol spanning op de eerste danspasjes die ze gaan leren vandaag. Hailey en Pebbles, studenten aan de hogeschool van Lucia Marthas van de opleiding tot docent dans, vertellen: ‘Wij komen vandaag een dansworkshop geven om te laten hoe je een ster moet zijn, en dat dan op een podium met een coole dans.’ Ouders staan langs de regenboog verlichte muren naar hun kinderen te kijken. Stap voor stap krijgen kinderen steeds een nieuw stukje dans aangeleerd. Eerst oefenen ze het langzaam, daarna wat sneller op de muziek. Na een half uurtje hebben de kinderen een heel nummer geleerd en laten ze dit zien aan hun ouders die vol trots staan kijken. Na afloop reflecteren de studenten op de door hun bedachte dansworkshop: ‘De kinderen deden echt super enthousiast mee. Omdat ze hier echt zijn om te leren hoe je een ster moet zijn, merk je ook dat ze erg gemotiveerd zijn.’

De dag wordt afgesloten met een Popmuziek Quiz. Deze quiz is voor de kinderen, maar ook voor de ouders en/of begeleiders. In de grote theaterzaal wordt bij deze quiz verschillende vragen gesteld. Hier en daar helpen ouders de kinderen met het geven van goede antwoorden. Voor de top drie van de quiz zijn er drie bekers gemaakt met een microfoon erop. Nu is de dag van ‘How to be a star’ met veel blije gezichten afgerond.

Verslaggever Evi Pang bezocht twee workshops, namelijk de dans-workshop gegeven door studenten aan het Lucia Marthas Institute en de sterrenklas. Over dat laatste sprak ze met presentatrice en actrice Stephanie van Eer.

Over de auteur

Anna Prins

Sport, cultuur en politiek heb ik altijd heel interessant gevonden. Ik las hier het nieuws over en het fascineerde mij ook. Het ontdekken van meer informatie en het onderzoeken van vraagstukken is voor mij altijd een bezigheid geweest. Afgelopen september ben ik, Anna Prins, begonnen met de opleiding journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht omdat deze studie heel goed aansluit op mijn interesses.Mijn grootste kwaliteiten zijn dat ik erg behulpzaam, zelfstandig en doortastend ben. Ook ben ik optimistisch en kijk ik positief tegen het leven aan. Als journalist wil ik mondeling maar ook schriftelijk goed communiceren. Daarnaast wil ik zorgvuldig en vlot te werk gaan zodat ik zo goed mogelijk mijn journalistieke taken kan vervullen. Zelf zie ik mij nu vooral als schrijvend journalist maar ik ben bereid om meer te leren over de andere kanten van de journalistiek. Sport, kunst en cultuur, oorlog en onderwijs zijn onderwerpen die mij interesseren en waar ik graag over wil schrijven. Ik probeer als journalist altijd de juiste informatie naar voren te brengen. Daarnaast wil ik een representatief beeld geven over hoe de maatschappij over bepaalde vraagstukken denkt. Ik hoop dat ik door middel van deze studie mij zo kan ontwikkelen dat ik duidelijke en informatieve producties kan maken. De tijd zal het leren.