Hilversum

Selecteer Pagina

Rollerdisco Spektakel in de Gooische brink Tijdens LIVE 2000 in Hilversum

Rollerdisco Spektakel in de Gooische brink Tijdens LIVE 2000 in Hilversum

Tijdens het jaarlijkse LIVE 2000 evenement in Hilversum organiseerde LAB Mediaplein in samenwerking met de Vorstin een rollerdisco-evenement dat plaatsvond van 27 tot en met 30 december in de Gooische Brink. De rollerdisco bood bezoekers een ervaring met discomuziek, met een bijzondere focus op de grootste hits van de Top 2000.

Al van veraf was de opzwepende discomuziek hoorbaar, waardoor de discosfeer meteen op gang kwam. Bij de ingang stonden twee enthousiaste meisjes die bezoekers vroegen of ze wilden rollerschaatsen.

Eenmaal binnen werden de bezoekers begroet door de gezichten van legendarische artiesten zoals David Bowie, Aretha Franklin en Kurt Cobain. De sfeer werd compleet gemaakt door hits als “Eye of the Tiger,” “Dreams,” en “Smooth Operator,” die uit de speakers schalden. De disco-achtige sfeer, met discolichten en een schitterende discobal, voegde een extra dimensie toe aan de dansvloer. De kleurrijke verlichting volgde het ritme van de muziek, waardoor de dansers en rollerschaatsers zich als silhouetten aftekenden tegen de achtergrond.

Het evenement is niet een nieuw initiatief van de LAB mediaplein initiatief, het werd al eerder voor het eerst georganiseerd tijdens het cultuurfestival Hilversum in augustus vorige jaar en is nu al voor de vierde keer georganiseerd. Het evenement, dat tijdens de drie dagen van twaalf tot zes uur plaatsvond, maakte deel uit van de LIVE 2000, waarbij de grootste hits van de Top 2000 centraal stonden. ‘De grootste discohits staan toch ook in de top 2000, dus dan gaan we dansen op de grootste discohits in de rollerdisco.’ Vertelt Antal van Elsen, organisator rollerdisco.

Het evenement bood gratis toegang, waarbij rolschaatsen ter plekke konden worden geleend. Twee mannen waren continu bezig met het uitdelen van de juiste schoenmaten en moedigden bezoekers aan om de dansvloer op te gaan.

Opmerkelijk was de aanwezigheid van ongeveer 80 rolschaatsen, Schoenmaten varieerden van 21 tot 46, verzameld door de eigenaar Bas Stoker door de jaren heen. “Ik had deze rollerschaatsen specifiek verzameld voor dergelijke evenementen. Het zijn ongeveer 80 in totaal’ zei Bas.

De rollerdisco bracht een mengeling van jong en oud bijeen, waarbij sommigen al bedreven waren in het rolschaatsen en anderen die nog wat moeite hadden met de kunst van het balanceren op wielen Jonge rolschaatsers schaatsten met moeiteloze gratie over het gladde oppervlak terwijl ze probeerden zo snel mogelijk te gaan. Ook oudere deelnemers gingen op de rolschaatsen, sommigen met een beetje hulp van vrienden of familie, maar allemaal enthousiast deel uitmakend van de bewegende deelnemers.

De Rollerdisco was één van de vele activiteiten die werden georganiseerd voor de LIVE 2000. Op hun site was er een programma te vinden met allerlei activiteiten zoals een live 2000 expositie, live 2000 quiz en een live 2000 show. Deze werden ook gepromoot op hun socials en door het uitdelen van flyers.

Met het neerdalen van de avond op de 30ste kwam ook een eind aan de rollerdisco tijdens LIVE 2000 in de Gooische Brink. Het was een dag doordrenkt met ritme en beweging, waar mensen van alle leeftijden samenkwamen om te genieten van de klanken van de discohits terwijl ze over de dansvloer rolden.

In deze audioreportage is verslaggeefster Heleen van Leeuwen bij de rollerdisco, hoor je hoe Bas Stoker (36) helpt met het aantrekken van de rolschaatsen en vraagt ze Pip Mol (19) hoe het de afgelopen dagen zat met de drukte.

Over de auteur