Hilversum

Selecteer Pagina

Het derde Leefstijlloket in Hilversum is officieel geopend

Het derde Leefstijlloket in Hilversum is officieel geopend

Het derde Leefstijlloket van Hilversum is geopend op 5 oktober. In het Wijkcentrum Lopes Dias is het nieuwe Leefstijlloket officieel geopend door Judith Kramer, het aanspreekpunt van de locatie Noordoost, en sport wethouder Karin van Hunnik. Het loket is een plek waar buurtbewoners elke maandag tussen 14:00 – 16:00 uur terecht kunnen wanneer je wilt werken aan jezelf maar niet weet waar te beginnen.

In het Wijkcentrum was donderdag 5 oktober de officiële opening van het Leefstijlloket in de wijk Noordoost. Deze opening was voor iedereen toegankelijk, alleen aanmelden online was nodig. Aan het begin van de opening zijn er vragen gesteld over het loket aan Karin van Hunnik en Judith kramer door Yvonne van Langen coördinator buurtcoaches en gezonde leefstijl Hilversum. Na het officiële openingsmoment was er de gelegenheid om in gesprek te gaan met de andere aanwezigen en ook om vragen te stellen aan onder andere Van Hunnik en Kramer.

In Hilversum zijn er twee andere Leefstijloketten, deze bevinden zich in het Wijkcentrum St. Joseph en het Medisch Centrum Nieuw Zuid. Het eerste Leefstijlloket opende in 2021 dus de loketten zijn ook nog redelijk nieuw. Het leeft nog niet echt onder de bewoners.  ‘…maar mensen hebben altijd hun tijd nodig voordat ze de loop naar zo’n loket vinden en vaak is het ook een kwestie van dat mensen het aan elkaar vertellen en dan de drempel minder hoog is.’ Zegt Van Hunnik. Ze hoopt dat het steeds meer zal gaan leven want het kan niet instant gehouden worden als het niet werkt.

Toen buurtsportcoach Judith Kramer begon met werken bij Team Sportservice startte ze bij drie leefsstijlpunten in de omgeving. En een van de delen van haar functie is ook het leefstijlloket in Hilversum. Ze heeft gekozen voor haar baan omdat ze het belangrijk vindt dat meer mensen toegang krijgen tot een gezondere leefstijl. Mensen komen met verschillende soorten vragen en problemen naar haar toe ook wisselt het hoe vaak mensen naar haar toekomen. ‘De één komt met een vraag en is daar meteen mee geholpen, die kan verder en hoeft niet meer terug te komen. Maar er zijn ook mensen die toch wat vaker komen, die misschien iets hebben uitgeprobeerd waarvan ze denken “Dat was heel leuk maar ik wil toch nog wat meer, ik wil het uitbreiden.” Ik heb ook wel mensen die af en toe wel een eens praatje komen maken omdat ze dat fijn vinden.’ Zegt Kramer.

Elke maandagmiddag (m.u.v. de schoolvakanties) kun je terecht bij Judith Kramer met vragen over een gezond(er) leven of bewegen. Meer informatie is er te vinden op de website van Team Sportservice en voor vragen kun je contact opnemen met de buurtsportcoach zelf via e-mail of telefonisch. jkramer@teamsportservice.nl  06 55 00 88 49

Over de auteur

Quinty de Windt

Ik ben Quinty de Windt, 16 jaar en kom uit Rotterdam. Ik ben erg geïnteresseerd in mensen en hun verhalen. Interessant lijkt het me om in de toekomst verder te gaan in iets meer de beeldende kant. Ik hoop mooie verhalen te vinden en te delen.