Hilversum

Selecteer Pagina

Lokale campagne had weinig effect op nationale verkiezingen

Lokale campagne had weinig effect op nationale verkiezingen

Uitslag verkiezingen in Hilversum, door allecijfers.nl

In de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen is weinig terug te zien van de intensieve campagnes die de afgelopen weken werden gevoerd door de Hilversumse fracties van politieke partijen.

D66, Partij voor de Dieren en de ChristenUnie hebben allemaal campagnes gehad op de Groest in Hilversum, en toch zijn al deze partijen gedaald in de Hilversumse resultaten, in vergelijking tot de verkiezingen in 2021.

Ondanks dat deze drie partijen grote campagnes in Hilversum hebben gevoerd, is dat weinig terug te zien in de lokale resultaten. Het verlies van de drie partijen past wel goed in het landelijke resultaat van de partijen, waar ze vergelijkbaar gekrompen zijn.

D66 behaalde in 2021 21.26% van de Hilversumse stemmen. Heden ten dage is dat gedaald naar een geringe 10%. Partij voor de Dieren en ChristenUnie gingen van 5.23% naar 3.50% en van 2.70% naar 1.60% respectievelijk.

Daniël (24) woont in Hilversum en snapt wel dat mensen weinig oog hebben voor de lokale campagnes. ‘Ik reis vaak met het ov, en vanaf een week van tevoren zag je wel meer mensen van partijen contact opzoeken, ook met flyers’, verteld hij. ‘Ze deden gewoon hun zegje, maar om eerlijk te zijn had ik me al lang verdiept’.

Over de auteur

Wessel In den Bosch

Ik ben 18 jaar oud en studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Momenteel werk ik aan producties voor SVJ Hilversum en binnenkort ook voor SVJ Utrecht West. In mijn artikelen benader ik graag maatschappelijk relevante onderwerpen op een creatieve en objectieve manier. Door mijn brede interesse richt ik me dan ook graag op veel diverse onderwerpen. Als journalist ben ik bedreven in het snel formuleren van krachtige vragen, waardoor ik vaak word geprezen als een goede interviewer. Mijn doel zal altijd zijn om met betrouwbare en objectieve journalistiek een positieve impact te hebben op de wereld.