Hilversum

Selecteer Pagina

Dierenasiel Crailo en ambulancedienst Gooi en Vechtstreek fuseren onder nieuwe naam

Dierenasiel Crailo en ambulancedienst Gooi en Vechtstreek fuseren onder nieuwe naam

Dierenasiel Crailo en ambulancedienst Gooi en Vechtstreek verder als Het Gooische Nest (foto ter illustratie

Beide partijen gaan vanaf nu verder als Dierzorgcentrum Het Gooische Nest.

De fusie moet zorgen voor betere middelen en nauwere samenwerking onder een dak.

Het pand van Crailo is verouderd, waardoor de ambulancedienst moet uitwijken naar Amersfoort en Ede.

De middelen van asiel Crailo voldoen niet meer aan de gestelde eisen. Daarom worden gewonde dieren nu buiten Hilversum verzorgd. De langere afstand vergroot dierenleed en leidt tot stress onder ambulancepersoneel. Ook zorgt dit voor meer benzinekosten, schrijft Het Gooische Nest op haar site. Voor  onderhoud van  het dierenasiel is al een actie opgezet.

Op zaterdag 9 december organiseert politieke partij Hart voor Hilversum een bingo. Daarvan gaat de opbrengst naar Crailo. Bij de bingoavond is plek voor honderd mensen. Zij kunnen mee spelen in diverse prijscategorieën.

Beluister ook het interview van Verslaggever Joëlla de Koning met raadslid Carollien Janson van Hart voor Hilversum. Naast dat deze partij politiek actief is, maken zij zich ook hard voor dierenwelzijn.

Over de auteur

Lucas Meyland

Lucas Meyland is een betrokken journalist. Momenteel studeert hij op de School voor Journalistiek in Utrecht. Het liefst schrijft hij over maatschappelijk relevante onderwerpen, maar Lucas is ook graag met de sportwereld bezig. Zijn maatschappelijke betrokkenheid als journalist hoopt hij komend halfjaar verder te ontwikkelen door het maken van verschillende verhalen in Hilversum. Heb je vragen of tips voor verhalen? Mail gerust naar lucas.meyland@student.hu.nl