Hilversum

Selecteer Pagina

Hilversum helemaal klaar voor Sinterklaas

Hilversum helemaal klaar voor Sinterklaas

Al weken zijn de voorbereidingen voor Sinterklaas in volle gang. Aan de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum zijn verscheidene initiatieven om het voor de winkelende klanten leuker te maken. Er is onder andere een sinterklaas puzzel route, de cadeautjes kamer van Sinterklaas en een pietenparade.

Joelend rennen er kinderen door de Gijsbrecht van Amstelstraat om een nieuwe letter te vinden voor hun sinterklaas puzzel route. Het initiatief is genomen door de winkeliers aan de drukke Hilversumse winkelstraat, om het onder andere leuker te maken voor de kinderen als ze met hun ouders mee op cadeautjes jacht moeten. Omtrent sinterklaas wordt er veel voor de kinderen van Hilversum georganiseerd. ‘Er wordt binnenkort ook warme chocolademelk op straat uitgedeeld’, verteld Sander Zeedijk eigenaar van Olala Chocola aan de Gijsbrecht van Amstel straat ‘En zo zijn er veel initiatieven die in deze periode allemaal plaats vinden’.  De sinterklaas puzzel is een groot succes onder de kinderen, in verscheidene winkel etalages staan letters getekend die uiteindelijk samen een woord moeten vormen. De winkeliers vinden het ontzettend leuk om te zien, en ook eraan mee te mogen doen. ‘Het is leuker voor de mensen om zo lekker hun boodschapjes te kunnen doen.’

Tess kers gaat in gesprek met een van de winkeliers, Sander Zeedijk (43) van Olala Chocola. Hij vertelt ons in detail wat er allemaal in de Gijsbrecht van Amstelstraat te doen is aankomende week.

Over de auteur

Enza Clausen

Mijn leven begon ver buiten Nederland. In 2005 ben ik in Luca, Italië geboren. Tot mijn zesde levensjaar heb ik hier gewoond. Ik heb in Nederland mijn basisonderwijs voortgezet en in 2022 ben ik geslaagd met een havodiploma aan het Beekdallyceum in Arnhem. Hierna heb ik een jaar gereisd. Op de middelbare school begon ik een liefde voor schrijven te ontwikkelen, romans, poëzie, theater, alles met de Nederlandse taal interesseerde mij. Ik vind het belangrijk om te weten wat er in de wereld om mij heen gebeurt, vanaf mijn vijftiende begon ik met het lezen van de krant. Maatschappelijke onderwerpen hielden mij lang bezig en ik discussieerde er graag over. Het combineren van de actueel nieuws en de kunst van het schrijven kon voor mij maar op een manier; de journalistiek in gaan. In 2023 begon ik aan de school voor Journalistiek in Utrecht, en met trots noem ik mijzelf nu eerstejaars journalist. Mijn ambities zijn om de wereld van de documentaire in te gaan en om zo film, kunst en maatschappelijke onderwerpen samen te brengen. Ik vind het belangrijk om licht te schijven op “controversiële” onderwerpen, en om maatschappelijke onderwerpen zo goed mogelijk in beeld te brengen en voor iedereen zichtbaar te maken.