Hilversum

Selecteer Pagina

De ‘bestbezochte editie ooit’ van de Publiek Domeindag

De ‘bestbezochte editie ooit’ van de Publiek Domeindag

De Publiek Domeindag in Beeld en Geluid tussen de workshops door.

Op 12 januari is het bij Beeld en Geluid Hilversum ‘Publiek Domeindag’. De dag wordt georganiseerd om te kijken naar de werken van kunstenaars die in 1953 zijn overleden. Hun werken komen dit jaar namelijk in het publiek domein, omdat de auteursrechtelijke restricties van kunstwerken volgens de wet zeventig jaar na de dood van maker komen te vervallen. De Publiek Domeindag van 2024 was de bestbezochte editie ooit. Dit zou kunnen komen door de opkomst van AI-kunst, waarvan veel kunstenaars zeggen dat het auteursrechten schendt. Ook mogelijk is dat het kwam door het grote nieuws dat ‘Steamboat Willy’ (de eerste versie van Mickey Mouse) het publiek domein ingaat. Het publiek domein wordt steeds relevanter in de moderne samenleving, en dat is terug te zien in Beeld en Geluid bij de Publiek Domeindag.

Stef Planje was aanwezig bij de dag, luister hieronder naar zijn audioreportage, waarin hij onder andere met een van de sprekers van het evenement praat.

Over de auteur

Wessel In den Bosch

Ik ben 18 jaar oud en studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Momenteel werk ik aan producties voor SVJ Hilversum en binnenkort ook voor SVJ Utrecht West. In mijn artikelen benader ik graag maatschappelijk relevante onderwerpen op een creatieve en objectieve manier. Door mijn brede interesse richt ik me dan ook graag op veel diverse onderwerpen. Als journalist ben ik bedreven in het snel formuleren van krachtige vragen, waardoor ik vaak word geprezen als een goede interviewer. Mijn doel zal altijd zijn om met betrouwbare en objectieve journalistiek een positieve impact te hebben op de wereld.