Hilversum

Selecteer Pagina

Miss Mia More: ‘Diversiteit in drag moet gewoon gezien worden’

Miss Mia More: ‘Diversiteit in drag moet gewoon gezien worden’

Drag Me To Hilversum is een dragshow van Hilversums eigen drags. Een avond vol met glitter, glamour en prachtige outfits.  Teun Seuren, ook wel bekend als Miss Mia More, is een van de drag queens aanwezig tijdens deze show. Overdag werkt Teun als fashiondesigner bij Krokant Agency waar zij de mooiste outfits maakt voor andere drag queens, maar ook voor zichzelf.

 

Wat is er speciaal aan Drag Me To Hilversum?

“Het is de enige drag show in Hilversum die speelt op dit moment. Ook is het uniek dat het in een theatercafé wordt uitgehouden, dus je kan ook dineren en uiteindelijk genieten van een drag show. Ik en Luna Maas hosten het zelf. We vragen elke keer 2 drag queens die apart van elkaar heel speciaal zijn. Hierdoor kunnen we een unieke en diverse show neer zetten. We hebben ook wel vaker drag Kings gehad wat ook anders is dan anders. Diversiteit in drag moet gewoon gezien worden. Dat maakt Drag Me To Hilversum heel speciaal.”

Hoe heb je je artiestenaam bedacht?

“Mijn artiestenaam is Miss Mia More. Ik wilde eigenlijk een soort van dubbele betekenis geven aan de naam. En daarnaast ben ik de drag dochter van Madam Maddness en ik had aan haar gevraagd wat haar vereisten zouden zijn voor een naam. Toen kwam ze met het idee om de twee m’en te gebruiken. Dus we hebben allebei twee namen die beginnen met de letter M. daarnaast is de naam Mia een afkorting van de naam van mijn beide oma. Mijn passie voor mode begon op de zolderkamer van mijn oma’s met samen kleertjes maken. Die passie is doorgegroeid naar mijn baan en hobby. More is omdat ik altijd een schepje er bovenop geef in mijn drag. Zo doe ik altijd zelf mijn kostuums en mijn pruiken en eigen muziek. En Mia More is in het Spaans natuurlijk ook mijn schatje. Ik heb zelf niks met Spanje, maar veel mensen herkennen het hier wel door.”

Hoe ziet je dagelijks leven eruit?

“Ik ben een fashiondesigner van beroep met daarnaast een passie voor drag. In mijn dagelijks leven ga ik naar werk, en maak ik kostuums voor drag queens en feesten. Doordat ik zelf de kostuums maak kan ik echt mijn act daarom heen bouwen. Ook de make-up, de muziek en het haar heb ik helemaal zelf in de hand. Hierdoor is het een geheel en past het mooi bij elkaar. Dit maakt mij heel uniek. Ik ben ook heel eigenzinnig in drag. Ik heb ook altijd wel een rauw randje en iets monsterlijks. Ik heb toch mijn drag moeder een beetje in me zitten met de uitgesproken looks. Dit doe ik samen met verschillende collega’s. Een keer in de maand sta ik in Hilversum op te treden met mijn beste vriendin Loena Maas.”

Wat onderscheidt je drag karakter van je persoonlijk karakter?

“Ik denk niet dat mijn persoonlijkheid en drag veel van elkaar onderscheiden. Ik zie mijn drag heel erg als een soort van verkenningsmap om mezelf meer te gaan ontdekken van wie ik ben en waar ik vandaan kom. Wat mijn gender eigenlijk is, voel ik me een jongen of een meisje. Drag heeft me ook wel heel erg geleerd wie ik mag zijn en waar ik voor mag staan. Door drag ben ik ook uit de kast gekomen als non-binair. Ik voel me niet als man of vrouw, ik zit er gewoon tussen in. Soms heb ik mijn mannelijke kanten en soms heb ik mijn vrouwelijke kanten. Beide kanten waardeer ik enorm en toon ik graag en drag helpt mij enorm om nog meer Teun te kunnen zijn. Om te durven uiten en nog meer de vrouwelijkheid te mogen onderzoeken door middel van hoge hakken en grote pruiken. Dus eigenlijk voegen mijn persona en drag karakter perfect aan.”

Wat zou je willen veranderen in de huidige maatschappij?

“Ik zou willen veranderen dat mensen meer respect voor elkaar hebben en mensen meer in hun eigen waarden laten. Als je op straat loopt, waarom is het dan nodig om iemand uit te schelden. Wat heb je eraan om iemand anders minder te laten voelen dan jou op dat moment terwijl hij niks gedaan heeft. Ik zou zo graag willen veranderen dat iedereen elkaar respecteert en in elkaars waarde laten. We zijn een super multicultureel land. Dat is juist het mooie van Nederland. Maar we moeten iedereen laten geloven in waar die persoon in wil geloven. Elk hokje heeft nu zijn eigen leger die dat hokje wil beschermen. Al die hokjes bombarderen elkaar gewoon op straat. Dat klopt gewoon niet. “

Hoe kunnen mensen beginnen met drag?

“Heel simpel. Pak een make-up kwast, smeer het op je gezicht en klaar. In principe kan iedereen beginnen met drag wanneer ze willen. Hoe jong of oud iemand ook is. Het is een kwestie van het willen en er vol voor gaan. Waar een wil is, is een weg zeg ik altijd. Gewoon beginnen is het belangrijkste.”

Over de auteur

Minke van Hoef

Hallo, Mijn naam is Minke van Hoef. Ik ben eerstejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Al sinds ik mij kan herinneren heb ik ervan gedroomd om de mooiste artikels en interviews te maken. Ook wist ik al vrij snel dat het mij geweldig lijkt om te gaan werken in de sport branche. Verslag doen over een voetbalwedstrijd of een artikel schrijven over een opkomend talent is helemaal mijn ding. Ook TV en radio lijkt me super leuk om meer ervaring in op te doen. Als er iets interessant gebeurd in de stad, wil ik daar dan ook het snelste bij zijn om een mooi verhaal te maken zodat iedereen weet wat er gaande is. Mensen kunnen altijd naar me toekomen met nieuws, en dan zal ik alles er aan doen om er iets moois van te maken.