Hilversum

Selecteer Pagina

Een gesprek met Leo Meijer over de kick-off van OldStar voetbal

Een gesprek met Leo Meijer over de kick-off van OldStar voetbal

Foto: Renard Wolfensberger

Op woensdagmiddag 13 maart werd in Hilversum West de aftrap gegeven voor een bijzonder initiatief op voetbalclub Olympia: OldStars voetbal. Hier draait alles om sportiviteit en plezier voor ouderen, met aangepaste regels die het spel toegankelijk maken voor alle leeftijden. Wie ook meedoet is Leo Meijer, een 77-jarige Hilversummer die vol enthousiasme deelneemt aan deze eerste training.

Hoe kwam u te weten dat deze training vanavond zou plaatsvinden?

“Jos, één van mijn beste maatjes, had het gelezen in het Hilversums nieuwsblad. Hij had het tegen mij verteld en zo is het balletje gaan rollen.”

Heeft u al eerdere ervaring met voetbal?

“Tot een stuk of twaalf jaar geleden heb ik competitie gevoetbald. Sinds ik daarmee op ben gehouden train ik voor het plezier op dinsdagavond met een stel oudgedienden.”

Waarom heeft u besloten om mee te doen aan de training van vanmiddag?

“Normaalgesproken voetbal ik op dinsdagavond, maar de jongens waar ik daar normaal mee voetbal worden steeds jonger en ik word natuurlijk steeds ouder. In dat groepje ben ik nu de oudste. Ook het oudste spelende lid, maar van Jos hoorde ik dat bij de training van vanmiddag allemaal wat oudere mensen komen. Dus toen dacht ik dat is misschien toch wel iets voor mij.”

Heeft u dan ook in het verleden gedacht zulke initiatieven mis ik in en rondom Hilversum?

“Nee, maar dat komt gewoon omdat ik helemaal niet bewust erover heb nagedacht. Ik ben van mezelf al heel actief, dus ik heb nooit gedacht goh ik mis wat. Maar toen ik erover hoorde dacht ik wel oh dat is leuk, dat is misschien wel wat voor mij.”

Wat waren jouw verwachtingen voor de training van vanmiddag?

“Mijn verwachting was eigenlijk dat het accent veel meer zou liggen op het voetbalspel. Op het ‘walking football’, maar ik vond de warming-up en de oefeningen van Joop eigenlijk hartstikke goed.”

Dus het was eigenlijk nog beter dan u dacht?

“Ja zeker! Het was meer en beter dan ik van te voren gedacht had.”

Gaat u vanaf nu vaker naar deze oldstars voetbaltrainingen?

“Ja het is me goed bevallen, dus ik ben zeker van plan vaker naar deze trainingen te komen.”

Heeft u dan ook een bepaald doel voor jezelf opgesteld wat je wil bereiken met deze trainingen?

“Nou ik ben 77. Dat is helemaal niet zo geweldig oud, maar je moet blijven bewegen om fit te blijven. Daarnaast vind ik het sociale aspect van zo een training ook leuk. Het is een gezellige groep. Je bent lekker onder elkaar en je leert ook weer nieuwe mensen kennen.”

Wat denkt u dat het grootste verschil is tussen een reguliere voetbaltraining en een oldstars voetbaltraining?

Het is heel goed aangepast naar de leeftijd. Het tempo ligt lager, de intensiteit is minder. Het is allemaal een beetje aangepast naar de gemiddelde leeftijd zodat iedereen goed mee kan komen. Een echte voetbaltraining kan ik gewoon niet meer aan, maar hier gaat dat prima. Dus dat is wel heel fijn.

Video: Renard Wolfensberger

Over de auteur

Suze de Jager

Laat ik mij even voorstellen, mijn naam is Suze de Jager (19) en ik ben eerstejaars student aan de School Voor Journalistiek. Ik houd erg van hockey, muziek en leuke dingen ondernemen. Zelf ben ik erg gemotiveerd, enthousiast en druk bezig met het verbreden van mijn journalistieke kennis. Eerst wil ik zoveel mogelijk ervaring opdoen als allround-journalist waarna ik mij zal gaan specialiseren in een specifiek werkgebied.