Hilversum

Selecteer Pagina

ADHD medicatie tekort door misbruik; dit zijn de gevolgen

ADHD medicatie tekort door misbruik; dit zijn de gevolgen

Foto: Isa Russchenberg

Het gebruik van drugs onder jongeren is de laatste jaren sterk toegenomen en lijkt steeds meer genormaliseerd te worden in onze maatschappij. Maar laten we eerlijk zijn: dit zou helemaal niet normaal moeten zijn. Het is zorgwekkend dat steeds meer jongeren hun toevlucht zoeken tot drugsgebruik, zonder stil te staan bij de mogelijke gevolgen voor henzelf en anderen.

In deze explainer wordt er uitgelegd welk probleem er speelt en zal er een andere kwestie aan de orde komen.
Een verontrustende wending in deze kwestie is de rol die ADHD-medicatie speelt in het drugsgebruik onder jongeren. Wat ooit bedoeld was als een legitieme behandeling voor aandachtstoornissen, wordt nu misbruikt als een drug. Dit misbruik heeft geleid tot een tekort aan ADHD-medicatie, met alle gevolgen van dien. Om meer inzicht te krijgen in deze complexe kwestie, hebben we gesproken met Marianne ter Borg van Apotheek W.F. van Heemskerck Duker aan de Kerkbrink in Hilversum, die ons meer kan vertellen over het tekort op ADHD medicatie.

Verslaggeving: Isa Knol

Edit: Isa Russchenberg

Over de auteur

Isa Russchenberg

Hoi! Ik ben Isa Russchenberg (2004) en ik zit in mijn eerste jaar van de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik kom uit Rijnsburg en woon daar nu nog steeds. Voordat ik de opleiding ben gestart heb ik de HAVO succesvol afgerond. Ik vind de politiek erg interessant op journalistiek vlak, maar ik vind de entertainment kant ook erg leuk. Deze studie past bij mij omdat ik heel erg houd van het schrijven van teksten. Ook ben ik erg nieuwsgierig, dus dat werkt voordelig tijdens mijn studie. Ik hoop veel te weten te komen over Utrecht-West, want het is een mooie diverse wijk. Later hoop ik achter de schermen bij de radio/tv aan de slag te kunnen als redacteur.