Hilversum

Selecteer Pagina

Medicijntekort treft ook Hilversum

Medicijntekort treft ook Hilversum

Lege schappen bij de apotheek. Foto: Sofie Gerretschen

Hilversum- Op donderdag 7 maart 2024 was er een debat in de Tweede Kamer over het landelijke medicijntekort. Steeds meer apotheken en ziekenhuizen hebben hier last van. Ook de plaatselijke apotheken hebben last van het tekort. 

Terwijl er in de Tweede Kamer wordt gedebatteerd over het medicijntekort in Nederland, maken lokale apotheken zich ook steeds meer zorgen. Marianne ter Borg is werkzaam in Apotheek W.F. van Heemskerck Duker aan de Kerkbrink in Hilversum. In het video-interview legt ze uit hoe het komt dat het medicijn tekort veel impact heeft in de plaatselijke apotheek.

Video: Isa Russchenberg

Over de auteur

Isa Russchenberg

Hoi! Ik ben Isa Russchenberg (2004) en ik zit in mijn eerste jaar van de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik kom uit Rijnsburg en woon daar nu nog steeds. Voordat ik de opleiding ben gestart heb ik de HAVO succesvol afgerond. Ik vind de politiek erg interessant op journalistiek vlak, maar ik vind de entertainment kant ook erg leuk. Deze studie past bij mij omdat ik heel erg houd van het schrijven van teksten. Ook ben ik erg nieuwsgierig, dus dat werkt voordelig tijdens mijn studie. Ik hoop veel te weten te komen over Utrecht-West, want het is een mooie diverse wijk. Later hoop ik achter de schermen bij de radio/tv aan de slag te kunnen als redacteur.