Hilversum

Selecteer Pagina

Steeds meer duurzame kleding initiatieven, ook in Hilversum

Steeds meer duurzame kleding initiatieven, ook in Hilversum

Links: Melinda Hildering Rechts: Francien Keers

Steeds meer duurzame kleding initiatieven, ook in Hilversum. Met Fashionweek achter de rug en de dag van de Duurzaamheid in het zicht, blijkt duurzame kleding belangrijker dan ooit.

De dag van de Duurzaamheid op 10 oktober komt er weer aan. Zo zijn er ook veel Hilversumse bedrijven die duurzame kleding verkopen, kringlopen zijn daar een goed voorbeeld van. Kringloop de Kringloper verkoopt alleen maar tweedehands kleding die ze doormiddel van donaties binnenkrijgen. Na binnenkomst beoordelen ze de kleding op kwaliteit en merk. De mooie merken worden er uit gehaald en op een apart rek gehangen. De bedrijfsleidster Francien Keers (66) noemt dit ook wel het pareltjes rek. De rest van de goede kleding komt op het normale rek.

Ook Melinda Hildering (40) heeft een duurzaam bedrijfje. Zij verkoopt tweedehands kleding op haar zolder. Alle kleding die ze heeft hangen is tweedehands of van winkels waar de laatste maten nog van overbleven. De stuks die zijn verkoopt zijn vaak van Scandinavische kwaliteit merken. Ze verkoopt deze dan voor een schappelijke prijs. Shoppen op haar zolder is een echte ervaring. Melinda kijkt goed naar de smaak van haar klanten en geeft advies. Het is dan ook een veilige plek, zeker voor vrouwen die shoppen soms als lastig ervaren.

Beluister hier het volledige interview met Melinda Hildering, opgenomen door Sterre ter Voorde.

Over de auteur

Tinka Klatten

Mijn naam is Tinka Klatten, 18 jaar oud. Ik ben eerstejaars student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Dit jaar ben ik actief op de site van Nieuws in Utrecht West. Mijn passie ligt bij audio en video producties en hoop hier dan ook mooie items voor te maken. Tekst vind ik nog lastig maar hier wil ik me graag in ontwikkelen.