Hilversum

Selecteer Pagina

Hoe pakken de gemeente Hilversum en deelscooter-bedrijven de overlast van deelscooters aan?

Hoe pakken de gemeente Hilversum en deelscooter-bedrijven de overlast van deelscooters aan?

Een groepje deelscooters van CHECK staat geparkeerd bij station Hilversum. Foto: Joost Siebeling

In de afgelopen jaren is de populariteit van deelscooters in Hilversum exponentieel toegenomen. Maar met deze groei komen ook enkele hardnekkige problemen. Van trottoirs die worden geblokkeerd tot ophopingen van deelscooters aan de randen van waar ze mogen staan: de impact van deelscooters is voelbaar en omvangrijk.

Daarom heeft de gemeente Hilversum een vergunningstelsel opgezet om de overlast te verminderen. Olaf Streutker, fractievoorzitter van het CDA Hilversum, geeft in deze explainer uitleg waarom de gemeente Hilversum dit vergunningstelsel heeft ingesteld. Ook wordt er in deze explainer gekeken naar wat CHECK, het enige bedrijf dat deelscooters in Hilversum aanbiedt, allemaal doet om de overlast van deelscooters te verminderen.

Tekst en video: Tjebbe van der Weert en Joost Siebeling

Over de auteur

joost Siebeling

Ik ben Joost Siebeling (2004) en ik ben eerstejaars student op de School voor Journalistiek. Ik woon in Eemnes, gelegen dicht bij Hilversum. Ik ben een sociaal en nieuwsgierig persoon. Deze twee eigenschappen zijn erg belangrijk als journalist. Daarom denk ik dat de opleiding Journalistiek perfect bij mij past! Ik wil uiteindelijk op de opleiding ontdekken op welk vakgebied mijn talenten en eigenschappen het best tot hun recht komen. Verder kijk ik erg uit naar de komende vier jaar op de hogeschool!