Houten

Selecteer Pagina

Pedicure vakbeurs in expo houten

Pedicure vakbeurs in expo houten

vakbeurs pedicure en beauty en expo houten

HOUTEN – Schoonheidsspecialisten uit heel Nederland en België zijn dit jaar weer naar Expo Houten gekomen voor de jaarlijkse vakbeurs pedicure en beauty. In het weekend van 28 en 27 oktober stonden er meer dan honderd exposanten klaar om op de beurs hun producten te verkopen.

Als je via de rode loper op de beurs binnenloopt, word je meteen begroet door enorm veel verschillende stands van bedrijven die allemaal klaar staan om de bezoekers te helpen. Van pedicurestoelen tot, handscrubs alles wat een schoonheidssalon nodig zou kunnen hebben, is hier te koop. Naast producten biedt deze beurs ook veel mogelijkheden om kennis op te doen.

Bohn Stafleu van Loghum, een uitgeverij in Houten, staat hier op deze beurs om hun boeken te verkopen. De uitgeverij is onderdeel van het multinational bedrijf Springer Nature van het academische tijdschrift Nature. Hun locatie in houten is gefocust op de zorg en de boeken leveren betrouwbare vakinformatie voor professionals in de zorg. Veel van hun boeken worden ook gebruikt als schoolboeken. Alex Beishuizen is de uitgever van deze boeken. Hij staat zelf ook op de vakbeurs. De bezoekers die deze boeken kopen, zijn vaker specialisten in de pedagogiek en in mindere mate medewerkers van een schoonheidssalon. Hij vertelt dat de vakbeurs de beste manier is om deze boeken te verkopen omdat ze hier direct in contact komen met de doelgroep. Hij heeft wel een keer een middag doorgebracht bij een podotherapeut om meer informatie op te doen, maar op de beurs komt hij toch met veel meer verschillende professionals in contact. ‘In zo’n weekend verkopen wij wel duizenden euro’s aan boeken,’ zegt Beishuizen.

Ook doen ze vaak veel inspiratie op tijdens deze beurzen. Hun boek ‘Voeten en sport’ is bijvoorbeeld geschreven naar een aanleiding van een vraag die een keer gesteld is op de beurs. Het gaat dus niet alleen om het verkopen van de boeken, maar ook om het in contact komen en connecties maken met de bezoekers.

Zowel Beishuizen als zijn collega Anita van Meyel staan weer vol enthousiasme op de beurs. Dit is voor allebei niet hun eerste keer dat ze hier staan en ze hebben allebei een erg positieve mening over het evenement. Naast de klanten helpen met kennis op te doen, leren ze ook veel van de bezoekers.

Terwijl Bohn Stafleu van Loghum vooral hun producten verkopen aan professionals, staat Mooi van A tot Z vooral op de beurs om hun product te verkopen aan klanten met een eigen schoonheidssalon. Joyce Voort staat voor het eerst op deze beurs met als doel om het product One minute te verkopen. One minute is een scrub die ze verkopen aan schoonheids- en nagelsalons om op hun klanten te gebruiken. Dit product is niet het enige wat ze als bedrijf verkopen, maar wel het enige product waarmee ze op de beurs staan. Ze doen dit met het doel om zichzelf te onderscheiden van de andere stands. Hun andere producten zijn namelijk terug te vinden bij andere bedrijven maar de scrub is een uniek product dat alleen zij verkopen.

Over de auteur

lotta Looije

Lotta Looije is eerstejaars student op de School voor Journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Voor Lotta ging studeren heeft ze HAVO gedaan op het X11 media en vormgeving in Utrecht en heeft haar diploma gehaald in 2023. Op school vond ze de opdrachten waarbij ze mensen moest interviewen en verslagen moest schrijven het leukst waardoor ze uiteindelijk voor de studie journalistiek heeft gekozen. Ze woont in Utrecht en heeft een baan in de horeca. Op dertienjarige leeftijd moest ze wekelijks kranten bezorgen in haar buurt en dat heeft ze voor meer dan een jaar gedaan. Van de enorme hoeveelheid kranten die elke week voor de deur stonden bleven er altijd wel een paar over. Zo kwam ze op jonge leeftijd al in contact met het nieuws en de krant. Ook op school hield ze het nieuws goed in de gaten zodat ze elke vrijdag tijdens de Nederlands les een kans had om de nieuwsquiz van die week te winnen. Naast het nieuws leest ze ook graag boeken en ze sport drie keer per week.