Houten

Selecteer Pagina

Bounce Valley Houten feestelijk geopend

Bounce Valley Houten feestelijk geopend

Rutger Schipper en Mees van Dam knippen het lintje door om het luchtkussenpark officieel te openen. Foto gemaakt door Britt de Ronde

HOUTEN- Bounce Valley Houten heeft zijn deuren officieel geopend voor het publiek. Het lintje bij de ingang van het grote luchtkussen is met veel enthousiasme doorgeknipt door Mees van Dam en Rutger Schipper. Zij zijn, naast eigenaren van het luchtkussenpark, ook allebei influencer. Familie, vrienden en bezoekers zijn ook aanwezig bij de grote opening.

Mees van Dam is bekend van zijn youtube kanaal Mees en hij heeft hier zo’n 255 duizend abonnees op. ‘Met mijn video’s is het altijd mijn doel geweest om kinderen te laten bewegen en sporten.’ Vertelt Mees bij de opening. Tijdens de opening springen Mees en Rutger met de bezoekers mee op het luchtkussen.  Rutger Schipper is eigenaar van free run school: Tantum Freerunning. De aangeboden free run lessen van Tantum Freerunning zijn te vinden door heel Nederland. Rutger vertelt dat hij het ook belangrijk vindt om kinderen aan te moedigen te gaan sporten. ‘De beleving van een luchtkussen is ontzettend vet en het nodigt je echt uit om te gaan bewegen,’ vertelt Rutger tijdens de opening van Bounce Valley Houten. Tijdens de opening wordt door Mees en Rutger zelf, ook het één en ander vastgelegd door middel van een camera.

Bounce Valley Houten ging op 16 december om 10:00 officieel open. Er staan op dat moment dan ook al een goede hoeveelheid mensen in de rij. Voordat je het luchtkussen mag betreden, krijgt iedereen een paar sokken mee om aan te trekken. Veel kinderen rennen enthousiast het luchtkussen op zodra het lintje doorgeknipt is. Ze spelen tikkertje, zijn allerlei obstakels aan het afgaan of springen gewoon in het rond. Er zijn op het luchtkussen ook een aantal ouders te vinden die mee springen met de kinderen. De andere ouders, die niet mee willen springen, drinken koffie langs de kant bij het barretje van Bounce Valley Houten. ‘Het ziet er harstikke leuk uit allemaal en de kinderen zijn heel enthousiast’, vertelt een bezoeker aan de kant. ‘Wij zijn blij hier vandaag te mogen zijn’. Bounce Valley is dan ook bedoeld voor alle leeftijden, vertelt woordvoerder Micha Reij. Zo zal er bij Bounce Valley Houten ook een speciale 16+ avond komen op de zaterdag.

Op het luchtkussen zijn verschillende obstakels en activiteiten te vinden. Zo is er een ‘Multi sports field’ waar kinderen onder andere kunnen voetballen. Ook kun je er glijbanen vinden, een wipe out en over het hele luchtkussen zijn obstakels verspreid. Voor vallen hoef je als bezoeker niet bang te zijn. Elk onderdeel is namelijk, zoals je ook wel kan verwachten van een luchtkussen, zacht en geschikt om tegen aan te komen.

Bounce Valley Houten is het eerste luchtkussenpark dat geopend wordt in midden-Nederland. Als luchtkussenpark ben je verplicht je aan strenge eisen te houden, zoals een geschikte plafondhoogte en genoeg oppervlakte. Daardoor is het niet altijd makkelijk een pand te vinden. Rutger Schipper en Mees van Dam zijn de gezichten van Bounce Valley Houten. Beiden zijn heel enthousiast om het luchtkussenpark te mogen openen. Het pand, dat zes maanden geleden gekocht is, is ontzettend opgeknapt vertellen Mees en Rutger. ‘We hebben veel lange dagen gemaakt tijdens het opknappen van het pand. Als je dan ook zegt dat je zaterdag 16 december open gaat, dan wil je dat ook wel echt waarmaken’, vertelt Rutger Schipper.

Over de auteur

Britt de Ronde

Britt de Ronde is 19 jaar en eerstejaars student op de School voor journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Britt is hier gaan studeren nadat zij in 2021 de HAVO heeft afgerond aan het Fortes Lyceum in Gorinchem. Vervolgens heeft zij twee tussenjaren genomen om er zo achter te komen wat ze daarna wilde gaan studeren. In dit tussenjaar heeft zij op landelijk niveau in Utrecht en Leiden gebasketbald en heeft ze ook gewerkt. Onder andere in de zorg als huishoudelijke hulp, maar ook in de horeca. Na een aantal studies bezocht te hebben is Britt uiteindelijk terecht gekomen bij de studie journalistiek. Ze heeft altijd veel interesse gehad in het nieuws en is erg maatschappelijk betrokken. Ze luistert graag naar anderen en is van zichzelf leergierig. Ze staat er altijd voor open nieuwe dingen te leren. Binnen de journalistiek lijkt haar misdaadjournalist en sportjournalist het meest interessant, maar ze staat nog steeds open dit verder te ontdekken.