Musical 40-45 over de tweede wereldoorlog volgend jaar in première in Nederland

Musical 40-45 over de tweede wereldoorlog volgend jaar in première in Nederland

Utrecht – Aankomend jaar zal de musical 40-45 in première gaan in Nederland. De musical gaat over de tweede wereldoorlog en was al een succes in België. Het zou zomaar kunnen zijn dat de musical een succes is geworden omdat er bijzondere technische elementen in zitten.

De tweede wereldoorlog is alweer een tijdje geleden, maar het verhaal is nog altijd relevant. Dat zegt CEO van studio 100 Anja van Mensel. Het is een verhaal dat niet vergeten mag worden vind ze en de musical kan een educatieve rol spelen voor jongeren over dit onderwerp.

Verder is afgelopen dinsdag het hoogste punt bereikt bij de bouw van het nieuwe theater in Barneveld. Dit werd gevierd doormiddel van een proost op grote hoogte. Timo Kruft, de eigenaar van de Midden-Nederland hallen ging samen met Jacco van der Tak, burgemeester van Barneveld, de hoogte in om daar een vlag op te hangen en een proost te doen.

Voor de voorstelling is het nodig dat dit nieuwe theater wordt gebouwd. Er komen in deze voorstelling namelijk verrijdbare tribunes en de hoogte van het gebouw zal ook nodig zijn voor speciale constructies. Het theater zal uiteindelijk ook nog de mogelijkheid bieden voor zakelijke evenementen.

Over iets meer dan negen maanden zal de première van 40-45 gaan plaatsvinden. Anja van Mensen: “Ik heb begrepen dat de bouw van het theater goed op schema ligt. Het is fantastisch om te zien hoe de contouren van het theater nu echt zichtbaar zijn”.

Over de auteur