Stichtse Vecht

Selecteer Pagina

Onoverzichtelijk en rommelig station in Maarssen roept veel kritiek op

Onoverzichtelijk en rommelig station in Maarssen roept veel kritiek op

Er is op het treinstation in Maarssen veel kritiek gekomen, voornamelijk mindervalide mensen zouden de dupe zijn. De lift en roltrap zijn defect en het zou te lang duren om ze te repareren. Ook zou het station te onoverzichtelijk zijn voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het treinstation in Maarssen is een belangrijke plek in Maarssen, het grenst perfect aan het winkelcentrum en de grote wijk Kamelenspoor. Er is wel veel kritiek opgedoken sinds de roltrap en de lift op het treinstation niet blijkt te werken, en al weken buiten werking is. Volgens reizigers is het station deels niet bereikbaar.

Mensen met een verstandelijke beperking hebben moeite met het herkennen van delen van treinstations. Volgens begeleider van Amerpoort, Eelke Hoeksma, ligt het probleem voornamelijk bij het in- en uitchecken met een OV-chipkaart. ‘Ik heb weleens meegemaakt dat er iemand vast kwam te zitten omdat hij niet wist dat hij door de poortjes heen moest na het uitchecken.’ Een bewoner van het verzorgingstehuis, Jan, ontkent recente problemen met het OV, maar heeft in het verleden wel problemen gehad.

Ongeveer 440.000 mensen in Nederland hebben een verstandelijke beperking, en kunnen ze wel met het openbaar vervoer als het onoverzichtelijk blijft? Eelke Hoeksma zei: ‘Ik vind dat de NS op deze manier een deel van het volk buitensluit.’

Over de auteur

Bram Kockelmann

Bram Kockelmann is 18 jaar oud, en komt uit een omgeving van nieuwsbladen en uitzendingen. Gedreven door nieuwsgierigheid heeft hij een Maatschappelijke Stage voltooid bij NPO Radio 1. Hij focust zich in zijn vrije tijd voornamelijk op de sportjournalistiek en heeft een passie voor motorsport, verder is hij ook nooit ver van het politieke nieuws verwijderd. Hij is nu eerstejaars student aan de Hogeschool Utrecht opleiding Journalistiek na het afronden van de havo in 2022. Hij houdt alle deuren open op gebied van artikelen en nieuws maken. In Stichtse Vecht focust hij op maatschappelijke problemen binnen de gemeente.