Stichtse Vecht

Selecteer Pagina

Vrijwilligerstekort in Stichtse Vecht

Vrijwilligerstekort in Stichtse Vecht

De vrijwilligersprijs van Stichtse Vecht werd op 7 december uitgereikt, maar er blijft een tekort aan vrijwilligers in Stichtse Vecht. Mensen zouden vrijwilligerswerk soms niet zien als vrijwilligerswerk.

In Stichtse Vecht is er op 7 december de vrijwilligersprijs uitgereikt, maar volgens maatschappelijk makelaar Natasja Verhoogt zouden maatschappelijke organisaties nog steeds tekorten ervaren. In Stichtse Vecht heerst ook een personeelstekort en dat zou voor een deel opgelost kunnen worden door vrijwilligers in te zetten. Echter is dit niet altijd het geval, aangezien vrijwilligers alleen voor maatschappelijke organisaties ingezet mogen worden. ‘Ik denk dat we genoeg vrijwilligers hebben, maar ik denk ook dat er heel veel mensen zijn die niet weten dat ze vrijwilligerswerk kunnen doen,’ zegt Natasja, ‘dus ik denk dat het ook aan het woord ‘vrijwilligers’ ligt.’

Volgens Natasja Verhoogt hebben veel mensen het idee dat vrijwilligerswerk voor gepensioneerden is, echter hoeft dit niet het geval te zijn. Het woord zou een verkeerd beeld gecreëerd hebben in de samenleving, waardoor veel mensen zijn gaan denken dat ze een minimaal aantal uren per week vrijwillig moeten werken. Volgens Natasja zijn er veel projecten en onderwerpen waar mensen minder tijd aan kwijt zijn, maar wel aan kunnen werken. 

Over de auteur

Bram Kockelmann

Bram Kockelmann is 18 jaar oud, en komt uit een omgeving van nieuwsbladen en uitzendingen. Gedreven door nieuwsgierigheid heeft hij een Maatschappelijke Stage voltooid bij NPO Radio 1. Hij focust zich in zijn vrije tijd voornamelijk op de sportjournalistiek en heeft een passie voor motorsport, verder is hij ook nooit ver van het politieke nieuws verwijderd. Hij is nu eerstejaars student aan de Hogeschool Utrecht opleiding Journalistiek na het afronden van de havo in 2022. Hij houdt alle deuren open op gebied van artikelen en nieuws maken. In Stichtse Vecht focust hij op maatschappelijke problemen binnen de gemeente.