In de Ban van de Beat: De Opmars van Techno Liefde

In de Ban van de Beat: De Opmars van Techno Liefde

In de afgelopen decennia heeft Nederland een stijgende lijn gezien in de populariteit van elektronische muziek. House muziek, maar vooral techno muziek. Deze muziekstijl heeft een sterke indruk achtergelaten op de muziekscene in Nederland en de rest van de wereld. Een van de grootste Nederlandse techno-dj’s is Reinier Zonneveld. Hij heeft een hele grote rol gespeeld in de groeiende populariteit van het genre. 

Techno is een muziekgenre dat in de jaren 80 in Detroit, Verenigde Staten, is ontstaan en het is al heel snel overgevlogen naar Europa. Nederland heeft een hoge tolerantie voor experimentele muziek en hierdoor is het hier al snel gestegen in populariteit. Waarom is het hier dan zo populair?

Nederland is de grond vader van een paar van de grootste muziekfestivals, zoals Awakenings, Amsterdam Dance Event en Dekmantel Festival. Elke editie weer trekken deze festivals tienduizenden muziek liefhebbende bezoekers.
Ook heeft Nederland een podium gegeven aan techno-dj’s. Hierdoor hebben wij nu de legendarische Reinier Zonneveld. 

Zonneveld staat bekend om zijn intense producties. Hij maakt gebruik van underground techno-invloeden, maar ook meer toegankelijke elementen. Zijn muziek is te herkennen aan die baslijnen en een hypnotiserend geluid. Zowel in Nederland als daarbuiten spreekt hij tienduizenden techno liefhebbers aan.

Zijn invloed op de technoscène valt dus niet te betwisten. Hij motiveert ook jonge techno liefhebbers om hun dromen na te jagen en misschien om wel de nieuwe Reinier Zonneveld te worden. Twee van deze zijn de Amersfoortse Justin Vos en Thom Batenburg, ook wel Jæ-Tæ.

Over de auteur

Ify Nnadi

Ify Nnadi is een 18-jarige student aan de School van Journalistiek in Utrecht. Ify heeft een breed interesseveld en schrijft graag over sociaal-maatschappelijke onderwerpen.