‘Duurzaamheid in DIY speelt steeds meer een belangrijker rol’

‘Duurzaamheid in DIY speelt steeds meer een belangrijker rol’

Duurzaam hobbyen wordt steeds populairder. Dat vertelt Elsje van Vuuren, communicatieadviseur van de KreaDoe beurs. De beurs is woensdag 1 november van start gegaan en deze beurs staat in het teken van creatief bezig zijn en do it yourself ondernemen. Op de beurs staan dit jaar duurzame exposanten die de duurzame kant van hobbyen laten zien.

Eén van de stands op de beurs staat in het teken van vintage en hoe je duurzame kleding kunt maken. “Mensen zijn steeds meer bewust dat ze duurzaam moeten leven en dit komt ook terug in creatief bezig zijn en DIY ondernemen. Daarom hebben we dit jaar een aparte afdeling voor duurzaamheid opgericht. Hier staan verschillende duurzame stands en er worden workshops gegeven hoe je duurzaam creatief bezig kunt zijn. Je kan hierbij denken aan het hergebruiken van materialen. Mensen gooien namelijk best veel dingen weg en wij besteden er aandacht aan dat mensen hun spullen gaan hergebruiken en er DIY-dingen mee gaan maken”, aldus van Vuuren.

Op de beurs kan je verschillende dingen ondernemen. “De populairste dingen om te doen zijn toch wel sieraden maken, kalligraferen, tekenen en breien”, gaat van Vuuren verder. “Corona heeft er ook wel voor gezorgd dat DIY steeds populairder is geworden. Mensen zaten natuurlijk thuis en verveelden zich en daardoor is DIY ook echt populairder geworden net als de opkomst van het duurzame hobbyen.”

Bekijk hieronder de video-reportage over de DIY beurs:

Over de auteur

Anne Schuuring

Mijn naam is Anne Schuuring en ik ben eerstejaarsstudent journalistiek. Ik ben vooral geïnteresseerd in maatschappelijke en culturele onderwerpen. Na mijn studie lijkt het mij leuk om achter de schermen te werken bij tv-programma's.