Utrecht Noord

Selecteer Pagina

Politie Utrecht-Noord bereidt zich voor op vuurwerkoverlast

Politie Utrecht-Noord bereidt zich voor op vuurwerkoverlast

Beeld: Gijs Geraads

Sinds November heeft de politie in Utrecht-Noord weer te maken met vuurwerkoverlast. Alhoewel dit de afgelopen jaren afneemt, blijft het in Overvecht een probleem. Politie en gemeente werken samen om dit tegen te gaan.


‘’Wanneer wij een melding binnenkrijgen en er geen dader bekend is, gaat hij naar de gemeente. Die kijken dan naar hoe het zit en naar de schade.’’ Vertelt politieagent Kiran (28) van de afdeling incidentenhandeling. ‘’Mocht er een daderindicatie zijn, kijken we naar wie de verdachten zijn, hun leeftijd, en wat voor vuurwerk het is. Aan de hand daarvan bepalen we dan vervolgstappen.’’ Aldus Kiran.

De politie ziet in Utrecht-Noord meer overlast dan in andere regio’s. Dit ligt volgens Kiran aan dat er in Overvecht meer jeugdproblematiek is dan op andere plekken. Wel zijn er dit jaar meer vuurwerkvrije zones in Utrecht bijgekomen; er zijn er nu zo’n 150, terwijl dit er vorig jaar nog maar ruim 100 waren.

Partij voor de Dieren opent dit jaar weer het meldpunt vuurwerkoverlast. Dit is te vinden op de website van de gemeente Utrecht, om zo in kaart te brengen waar en in welke mate overlast plaatsvindt. Hiermee wil de partij toewerken naar een consumentenverbod voor vuurwerk.

Over de auteur