Utrecht Noord

Selecteer Pagina

Open podium en connectie maken in het Zimihc theater

Open podium en connectie maken in het Zimihc theater

Beeld: Joanna Fontilus

Afrika Safari in het Zimihc theater met het doel connecties maken met elkaar en de buurt. Gezamenlijk onder begeleiding van Daniel Okiror was er een drum en dans cursus te volgen en kon er een hapje en drankje worden genuttigd. De aanwezigen konden ook mensen zelf muziek maken op het openpodium.

Zo vertelt Okiror die oorspronkelijk uit Afrika komt in het Engels ´het doel van dit evenement is om de Afrikaanse gemeenschap te verbinden met de rest van de Nederlandse samenleving´. Op het evenement biedt het Zimihc theater gezamenlijk met Okiror een muziek sessie aan en daarnaast meerdere workshops. ‘We moeten mensen niet oordelen op dat ze een vluchteling zijn omdat er plek is voor iedereen in Nederland’ vertelt Okiror. Daarmee doelt hij op dat iedereen een goede connectie nodig heeft met een ander om zich thuis te voelen in Nederland.

Het evenement Afrika Festival begon in 2019 in de stad Utrecht, maar Okiror begon in al in Afrika met het organiseren van dit soort evenementen. ‘Afrika safari is een soort connectie evenement voor het goede doel wat wij steunen namelijk Beats of Hope, dit goede doel helpt kinderen in Afrika naar een alternatief leven’ aldus Okiror. Zo is er op de sociaal media kanalen te zien dat de liefdadigheidsorganisatie vooral veel evenementen organiseert met spelletjes en attracties voor kinderen.

Afgelopen zaterdag heeft er in het Zimihc theater Stefanus het Africa Safari Festival plaatsgevonden. De organisatie Buurten Over Grenzen organiseert maandelijks verschillende culturele evenementen om onze verschillende culturen met elkaar te verbinden. Verslaggeefster Joanna Fontilus heeft de beheerder van het Zimihc theater, Lex van Kooten, gesproken over Buurten Over Grenzen en het Africa Safari Festival.

Over de auteur