Amersfoort

Selecteer Pagina

Raadslid Groenlinks Amersfoort Youssef El-Messaoudi gaat gewoon op dezelfde voet verder

Raadslid Groenlinks Amersfoort Youssef El-Messaoudi gaat gewoon op dezelfde voet verder

Foto van Groenlinks raadslid Youssef El-Messaoudi Foto: Groenlinks Amersfoort

AMERSFOORT-GroenLinks-PvdA heeft veruit gewonnen in Amersfoort tijdens de landelijke Tweede Kamerverkiezingen. Ondanks dat Geert Wilders met zijn partij de meeste stemmen in heel Nederland heeft gekregen, is El-Massaoudi trots op Amersfoort. 

“Ik had stiekem al goede hoop voor de stad, omdat wij de afgelopen jaren echt hebben laten zien dat je met een links beleid het verschil kunt maken”, vertelde El-Messaoudi. Kijkend naar het grote plaatje heeft dat alleen niet mogen baten, de PVV is op 23 november 2023 op de eerste plaats geëindigd met 37 zetels.

De afspraken die zijn gemaakt in de coalitie die is gesloten in Amersfoort zijn verre van wat de PVV voor ideeën heeft voor het land. Aldus El-Messaoudi: “Er staan dingen in het verkiezingsprogramma van de PVV die volgens ons compleet onacceptabel zijn. Er gaat nul euro naar de verduurzaming en ook nul euro naar cultuur, terwijl cultuur één van de pilaren is van een samenleving.”

Ook was Youssef erg te spreken over de vreemdelingenhaat die de extreem-rechtse partij met zich meebrengt, hij was dan ook benieuwd hoe de coalitie gevormd gaat worden, en óf die überhaupt gevormd kan worden. Hij zal, met zijn club in Amersfoort, zich met alles wat zij in zich hebben daar tegen gaan verzetten.

Over de auteur

Stella Kooijman

Stella Kooijman (2004) is eerstejaars studente aan de Hogeschool Utrecht, school voor Journalistiek. Zij is dagelijks op zoek naar actualiteit in Amersfoort, haar 'hyperlocal'. Zij leert daarom nu de basisprincipes van journalistiek, met name het afnemen en opnemen van interviews. Kooijman is sterk gemotiveerd omdat zij de wereld om haar heen wil begrijpen en het nieuws zo begrijpelijk en toegankelijk mogelijk te brengen. De beginnende journaliste wil in de toekomst meer leren over fotografie en film, met name om portretten te vormen bestaande uit tekst en beeld.