Amersfoort

Selecteer Pagina

De Amersfoortse gemeenteraad kiest voor een nachtburgemeester

De Amersfoortse gemeenteraad kiest voor een nachtburgemeester

AMERSFOORT – Er is een motie ingediend voor een nachtburgemeester in de gemeente Amersfoort. De gemeente heeft namelijk veel last van incidenten rond het nachtleven. Doormiddel van een nachtburgemeester hoopt de gemeenteraad nog een extra steen bij te dragen aan het in goede banen leiden van het nachtleven.

De stad krijgt wekelijks te maken met verschillende soorten incidenten, van opstootjes tot geluidsoverlast. De handhaving en politie in Amersfoort hebben er hun handen vol aan. Vanwege de vele incidenten loopt er sinds januari 2023 dan ook een ‘Sus-team’ rond. De samenwerking tussen de beveiliging, handhaving en politie bevalt goed, deze zijn op vrijdag- en zaterdagnacht te vinden. “Het Sus-team loopt rond om bijvoorbeeld beginnende opstootjes te sussen, of om de te dronken gasten naar huis te sturen voordat dit uit de hand loopt.” verteld Johan Heemskerk, werkzaam bij de politie Amersfoort. Het Sus-team is uitgerust in burger. “Vaak krijgen mensen toch een andere houding bij het zien van een uniform en kan dit iets bij iemand losmaken, hiermee willen we dat voorkomen”, aldus Heemskerk.

Toch wil de gemeenteraad een nachtburgemeester om nog meer grip op de situatie te krijgen, en het nachtleven te verbeteren. Verslaggever Noah Paesch spreekt met gemeenteraadslid Ida Bromberg (GroenLinks). Zij legt uit waarom zij samen met D66, PvdA en PvdD de motie indienden.

Over de auteur

Britt Vianen

Hoe word je een goede journalist? Door het gewoon doen. Britt Vianen (2002) gooit zichzelf in het diepe en is beginnend journalist. Nieuwsgierig, gestructureerd en uitbundig. Dé 3 woorden waarin ze zichzelf zou beschrijven. Een nuchtere vrouw uit een klein dorpje die meer te weten wilt komen van de wereld waarin ze leeft. Verschillende verhalen vertellen, groot of klein, dat is haar doel.