Amersfoort

Selecteer Pagina

Blue Monday ochtendrave bij Corazon Park Vathorst: een bruisend begin van de dag

Blue Monday ochtendrave bij Corazon Park Vathorst: een bruisend begin van de dag

AMERSFOORT – Januari is inmiddels aangebroken. Een maand vol met kou, nog altijd korte dagen en de welbekende Blue Monday. Niet bepaald de meest vrolijke dag van het jaar natuurlijk, maar daar hebben de medewerkers van lunchrestaurant Corazon Park Vathorst verandering in gebracht. Afgelopen maandag begon de dag daar namelijk met een Early Morning Rave!

Eén van de aanwezigen bij de rave was werkkracht en medeorganisator Fleur Kortenoever. ‘’Het idee spookte al een tijdje door mijn hoofd’’, vertelt de medewerkster. ‘’Ik ben zelf echt een ochtendmens, maar ik hou wel van een feestje en ben gek op dansen! Dat is alleen niet echt de beste combinatie, vandaar dat het idee is ontstaan om dan maar gewoon een ochtend om te toveren tot een feestelijk event.  Toen ik hoorde dat Blue Monday er weer aan zat te komen zag ik de mogelijkheid en ben ik in gesprek gegaan met Dirk-Jan (eigenaar van de zaak) om het allemaal te realiseren.

Swingend de dag beginnen

De lunchruimte van Corazon, normaal gesproken een plek voor ontspanning en een kopje koffie, werd getransformeerd tot een ware rave-lounge met elektronische muziek. De horecazaak heeft alles uit de kast gehaald om een unieke sfeer te creëren. Door middel van kleurrijke lichten, lasers, bewegende graphics en een DJ die de mensen in beweging hield was de ruimte zowat niet meer te herkennen.

Het feest begon om 06:30. Bij binnenkomst kregen de mensen wat gembershotjes aangeboden, iedereen moet immers nog wel in staat  zijn om naar werk te kunnen lopen na het feest. Nou moet je natuurlijk wel een beetje rekening houden dat je niet teveel overlast veroorzaakt in de vroege uren. Daarom hebben Fleur en haar medeorganisatoren ervoor gekozen om het feest in de stijl van een ‘silent rave’ te houden. Zo werden er koptelefoons uitgedeeld en was het tijd om helemaal los te gaan voor de volgende drie kwartier.

Rond 07:30 zat de kort maar krachtige rave er weer op. Mensen konden nog even napraten en kregen vervolgens een ontbijt smoothie mee voor onderweg naar werk of  huis.

‘Voor herhaling vatbaar’

Dat mensen het naar hun zin hadden tijdens de rave was wel te merken. Lachende gezichten en swingende lichamen waren gedurende de volle drie kwartier zichtbaar. De reacties van de deelnemers waren overweldigend positief. Veel mensen spraken over een verfrissend gevoel door de dag te beginnen met dans en muziek in plaats van de standaard ochtendroutine. ‘’Het is een geweldige manier om stress te verminderen en een positieve mindset te creëren’’, zegt één van de gasten. ‘’Dit is echt een top begin van de dag, zeker voor herhaling vatbaar!’’, vertelt een ander. Nog iemand zegt ‘’ “Ik had er niet echt een beeld bij maar ik had nooit verwacht dat ik zo vroeg in de ochtend zoveel energie kon hebben.’’

De vraag naar energieke ochtendactiviteiten blijkt zeer aanwezig te zijn. Wie weet zouden ochtendraves wel een nieuwe trend kunnen worden in de loop van de tijd. Fleur en haar collega’s kijken in ieder geval terug op een succesvol evenement en sluiten een vervolg in de toekomst zeker niet uit.

Over de auteur