Amersfoort

Selecteer Pagina

Onduidelijkheid over toekomst parkeerbeleid

Onduidelijkheid over toekomst parkeerbeleid

Tom van Lamoen bij de vergaderruimte van zijn partij

AMERSFOORT – Op 22 november stemde Amersfoort massaal tegen plannen voor een nieuw parkeerbeleid. Welke invloed die uitslag precies gaat hebben op het parkeerbeleid is nog onduidelijk, maar één ding is wel duidelijk; dit plan willen de Amersfoortse stemmers niet. 

Op 25 november kwam de definitieve uitslag van het raadgevend referendum. 74,2% van de Amersfoorters stemde tegen de plannen voor een nieuw parkeerbeleid. Aangezien het referendum raadgevend is, is de uitkomst niet bindend. Het gehele plan ligt dus niet meteen van tafel.

Op alle honderd stembureaus in de gemeente was de meerderheid van de stemmen tegen. Hoe die stem geïmplementeerd gaat worden in het beleid is nog onduidelijk. Op 19 december zal er meer duidelijkheid komen over de toekomst van het parkeerbeleid, dan gaat de gemeenteraad in overleg over de uitkomst van het referendum. 

Fractievoorzitter van Amersfoort voor Vrijheid en initiatiefnemer van het referendum, Tom van Lamoen, maakt zich in ieder geval geen zorgen. Zijn partij speelde een grote rol in het opzetten van het referendum.  “Wat ons betreft, is de uitslag heel duidelijk. De coalitie zal echt met goede argumenten moeten komen, als ze deze uitslag naast zich neer willen leggen. Heel Amersfoort kijkt nu mee, dit kan je niet meer negeren”

Verslaggever Maya Merkelbagh gaat in gesprek met Tom van Lamoen over wat er in het parkeerbeleid staat en waarvoor het referendum is opgezet.

Over de auteur

Tessah van der Weij

Tessah van der Weij (2000) is een beginnend journalist uit Utrecht met een passie voor kunst, cultuur en maatschappelijke kwesties. Ze is vanaf jongs af aan al erg nieuwsgierig naar hoe de wereld in elkaar steekt, dit motiveert haar om diepgaand onderzoek te doen. Vanaf september 2023 is ze actief als journalist voor SVJ Media, met als doel het vastleggen van de meest bijzondere verhalen uit de omgeving. Heb jij een onderwerp dat Tessah echt moet behandelen of heb je een andere tip? Stuur dan een mail naar: tessah.vanderweij@student.hu.nl