Amersfoort

Selecteer Pagina

Aandacht uitgaansgeweld jongeren na mishandeling op Centraal Station

Aandacht uitgaansgeweld jongeren na mishandeling op Centraal Station

Archiefbeeld van het Stationsplein in Amersfoort.

AMERSFOORT- Op Amersfoort Centraal vond een ongeval plaats met de dood van een 64-jarige man tot gevolg. Er lijkt geen verband te zijn tussen dit incident en het recentelijk jongerengeweld in het uitgaansleven.

Het ongeval viel plaats op vrijdag 17 november. Een 17 jaar oude jongen mishandelde een 64-jarige man met de dood tot gevolg. “Er is iets heel naars gedaan met een noodlottige afloop, maar dit incident staat los van het geweld in het uitgaansleven. Doordat de leeftijd overeenkomstig is denkt men dat de twee incidenten aan elkaar te linken zijn maar dat is niet zo”, aldus gemeentelijke woordvoerder Brugt Groenevelt.

Sinds Corona blijkt dat de jongeren zich geen houding kunnen geven in het uitgaansleven, zo hebben er meerdere conflicten plaatsgevonden. Voor de pandemie waren deze jongeren nog niet oud genoeg om uit te gaan en hierdoor hebben zij nooit geleerd wat de regels zijn binnen in een café. Groenevelt: “De normen en waarden op een huisfeest zijn anders dan die in een café, deze jongeren moesten daar even aan wennen, maar mede door het handhaven in het uitgaansgebied is het jongerengeweld aan het afnemen.”

Over de auteur

Danique van der Wal

Danique van der Wal (2005) is beginnend journalist en studeert aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Danique houdt zich bezig met het nieuws en de activiteiten in en rondom Utrecht centrum. ze is geïnteresseerd in de verhalen van de mensen die zij interviewt en vindt het dan ook leuk om reportages te maken. Kritische vragen stellen is voor haar natuurlijk ook geen enkel probleem. Ook werkt Danique mee aan het derde seizoen van Achter De Geraniums, dit is te vinden op YouTube. Haar interesse ligt niet specifiek bij 1 thema in de journalistiek en wil zich daarom focussen op verschillende onderwerpen in Utrecht centrum en dit op een goede manier verslagen. Danique wil een positieve impact maken en is vastberaden een goede carrière hieruit voort te zetten.