Amersfoort

Selecteer Pagina

Middelbare scholen starten 2024 met verbod op telefoons

Middelbare scholen starten 2024 met verbod op telefoons

Het is pauze op het Griftland College, daarna is het de bedoeling dat telefoons weer terug in de kluisjes van de leerlingen gaan.

SOEST – Middelbare scholen zitten stampvol met telefoonverslaafde pubers, maar die telefoons zijn sinds de eerste schoolweek van 2024 niet meer toegestaan in het voortgezet onderwijs. Het Griftland College in Soest begon dit schooljaar al meteen met die regel. Wat is het doel en werkt het ook echt? Verslaggeefster Ninke Versluis loopt een rondje door de school om een antwoord te krijgen op die vragen.

Over de auteur

Ninke Versluis

Mijn eerste ontmoeting met de journalistiek had ik op achtjarige leeftijd. Bij de lokale omroep van Baarn, het dorp waar ik ben opgegroeid, was ik toen junior verslaggever. Ik ben Ninke, 18 jaar en afgelopen september begonnen aan de school voor journalistiek in Utrecht. Als beginnend journalist heb ik in een halfjaar tijd ontzettend veel geleerd over mijn omgeving en ook over mezelf. Zowel maatschappelijke kennis als zelfkennis vind ik waardevol om te hebben als journalist, dus ik leer graag nog lang door. Heeft u vragen of tips? Twijfel niet om mij een mailtje te sturen! ninkeversluis@gmail.com