Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Jongeren ontbreken tijdens drukke ruilmiddag voor historische plaatjes

Jongeren ontbreken tijdens drukke ruilmiddag voor historische plaatjes

Ouderen aan het ruilen tijdens de ruilmiddag. Foto: Bram van der Vegt

BILTHOVEN –  In het gebouw van VVSO WVT was het druk tijdens een ruilmiddag voor historische plaatjes. De Historische Kring D’ Oude School, de Historische Vereniging Maartensdijk en het Online Museum organiseerden een ruilmiddag voor historische plaatjes die de afgelopen periode gespaard konden worden bij de Plus in de Leien in Bilthoven. Dat er geen jongeren aanwezig waren betreurde de organisatie. 

Dat er geen kinderen, jongeren of jongvolwassenen aanwezig waren, viel op. De mensen die kwamen ruilen waren voornamelijk ouderen, wat de organisatoren jammer vonden. ‘We vinden het wel jammer dat er zo weinig jongeren en kinderen aanwezig zijn. Wij zouden het erg leuk vinden als er meer jongeren op af komen, want geschiedenis is zo leuk.’ Veroniek Clerx, van Online Museum De Bilt, vertelt ook dat ze wel hun best doen om meer jongeren te bereiken met geschiedenis. 

Voor de mensen die hun album nog niet compleet hadden of met allemaal dubbele kaartjes zaten opgescheept, organiseerde de Historische Kring D’ Oude School, de Historische Vereniging Maartensdijk en het Online Museum De Bilt samen met de supermarkt plus een ruilmiddag die plaatsvond in het gebouw van VVSO WVT op vrijdagmiddag acht december tussen één en vijf.

Ondanks alles waren de organisatoren tevreden over de uiteindelijke opkomst van de ruilmiddag. Er moest zelfs worden uitgeweken naar andere ruimtes binnen het gebouw, omdat de kamer waar iedereen aan het ruilen was al snel vol zat. ‘Mensen kwamen van heinde en verre naar de Plus in Bilthoven om historische plaatjes te verzamelen’, zegt Paul Meeuwese. 

Twee december was de laatste dag waarbij je de historische plaatjes kon ontvangen als je boodschappen bij de Plus gedaan had. Er waren 324 kaartjes te verzamelen die in 28 verschillende thema’s waren ingedeeld. De kaartjes bestonden uit antieke en moderne plaatjes. Mensen konden een gratis album ontvangen waarin de historische plaatjes verzameld konden worden. 

Luister hier naar verslaggever Quinten Bol die in gesprek gaat met Thea van de Historische Vereniging De Bilt over het proces van de spaaractie.

Luister hier naar verslaggeefster Noor Prummel die in gesprek gaat met Paul Meeuwese van de Historische Vereniging De Bilt over de inhoud van de spaaractie.

Over de auteur

Bram van der Vegt

Bram van der Vegt (2003) is een beginnend journalist uit Heiloo en studeert Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Deze net uit de startblokken gesprongen journalist heeft een brede interesse en is erg nieuwsgierig. Hij maakt graag nieuws over actuele onderwerpen die spelen in de samenleving, sport, vrijetijdsbesteding en het weer. Voor vragen en contact is Bram bereikbaar via: bram.vandervegt@student.hu.nl