Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Leerlingen slaan de boeken open in Den Dolders Huiswerkcafé

Leerlingen slaan de boeken open in Den Dolders Huiswerkcafé

Een van de tafels waar het huiswerken plaatsvindt. Foto: Anniek van Boheemen

DEN DOLDER – In de Werkwinkel in Den Dolder is een gratis huiswerkcafé opgericht door docent Herma Beukers. Elke woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 staat ze hier klaar met een kopje thee om leerlingen van de middelbare school te helpen met hun huiswerk.

Wat hulp bij het maken van je huiswerk, een extra zetje bij het plannen of gewoon een fijn plekje om je huiswerk te maken: dat is wat het Huiswerkcafé in de Werkwinkel inhoudt. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden: je kunt gewoon naar binnen lopen, waar er genoeg tafels voor je klaar staan om je boeken op uit te spreiden. Op 29 november was de eerste editie, en vanaf nu kun je elke woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 terecht bij Herma voor al je vragen over je huiswerk. 

Herma kan dit doen omdat ze van alle markten thuis is. Zo is ze bijvoorbeeld al eerder werkzaam geweest als docent Frans, en geeft ze op het moment les in Nederlands. “Ik weet van allerlei vakken hoe je dingen aan moet pakken. Mijn werk is om mensen te vertellen hoe ze plannen kunnen maken zodat ze hun werk voor school goed voor elkaar krijgen”, vertelt Herma.

Hoewel de opkomst nog niet heel hoog is, laat Herma zich niet uit het veld slaan. “Ik ben vooral heel benieuwd of er nog mensen willen komen”, vertelt ze. “Ik denk dat het best wel moeilijk is om zomaar ergens binnen te stappen als je 12 of 13 bent, maar mensen hoeven zeker niet bang te zijn en mogen gewoon komen kijken wat hier aangeboden wordt.”

Luister hier naar een audio-interview met Herma door mijn collega Jil Galjé:

Over de auteur

Anniek van Boheemen

Anniek van Boheemen (2004) schrijft over van alles, maar heeft een speciale interesse in kunst & cultuur. Deze interesses uit zij in nieuwsberichten, essays en opiniestukken, maar ze is nieuwsgierig naar alle vormen van media. Ze schrijft op het moment voor de Biltse Nieuwe en studeert af en toe ook nog journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Voor tips en tops is ze te bereiken op anniek.vanboheemen@student.hu.nl.