Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Concert door Pleasant Groove verkleint de kloof tussen volk en politiek

Concert door Pleasant Groove verkleint de kloof tussen volk en politiek

De Bilt – Biltse Wethouder Pim van de Veerdonk trad op met zijn band Pleasant Groove. Door middel van muziek hoopt hij het publiek te laten zien dat de politiek en het volk niet zo ver uit elkaar staan als lijkt.  Ook hoopt hij dat het leidt tot open gesprekken. 

In Pomp 41, een café-restaurant in de Bilt, hebben de bandleden vandaag opgetreden. Dat doen ze vaker, al zo’n zes of zeven keer, volgens de wethouder. Het doel van het concert is om verbinding te creëren tussen de luisteraars en de band. Dat doen ze door  onder andere nummers uit te kiezen die op verschillende generaties toepasselijk zijn. “We willen laten zien dat we een lage drempel hebben, makkelijk te benaderen zijn en dat we met elkaar in overleg kunnen treden” , aldus Pim. 

Als wethouder heeft Pim een formele functie maar zo wilt hij niet behandeld worden. “Ik hoop een open gesprek met elkaar te hebben, ik denk dat we in deze tijd na de verkiezingen moeten laten zien dat we alles kunnen bespreken met elkaar.” 

Jonas, een aanschouwer van het concert, wist niet dat de wethouder meespeelt. “Super goed dat de wethouder dit ook stimuleert”, vindt de Biltenaar. Hij pleit dat de meespelende wethouder ervoor zorgt dat het publiek meer verbonden wordt met politiek. 

Luister hier naar verslaggeefster Emma Rosendaal, die de bassist van Pleasant Groove kort heeft geïnterviewd:

Over de auteur

Loulou Hintzen

Loulou Hintzen (2003) studeert Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Als beginnend journalist schrijft zij nieuwsberichten over actueel nieuws in Utrecht Zuid. Voor vragen of suggesties kunt u mailen naar loulou.hintzen@student.hu.nl