Biltse Nieuwe

Selecteer Pagina

Nieuwe kringloopwinkel geopend in de Bilt

Nieuwe kringloopwinkel geopend in de Bilt

Spandoek van de nieuwe kringloopwinkel in de Bilt. Foto: Danny Steensma

DE BILT – Twee weken geleden is er op de Professor Dr. J Tinbergenweg nr. 10 in de Bilt een nieuwe Kringloopwinkel geopend. ‘Kringloopcentrum tegen armoede’ is ontstaan om armoede tegen te gaan en duurzaamheid te bevorderen, door tweedehands spullen gratis op te halen en door te verkopen aan mensen die minder te besteden hebben.

De kringloopwinkel is gelijk een groot succes onder mensen binnen en buiten de buurt. Volgens medewerker Ozgur Catak is er veel aandacht voor de winkel. ‘Vooral in de middagen is het vrij druk’ vertelt hij. Volgens hem zijn de mensen blij dat er een kringloopwinkel in de buurt is gekomen omdat er altijd wel wat unieks te vinden is. Wie goed zoekt vindt vaak pareltjes die na een opknap of schoonmaakbeurt gemakkelijk nog een tweede of derde ‘’ronde’’ mee kunnen.

Hoewel de winkel al open is, zal de officiële opening pas op zaterdag 16 december vanaf 12.00 uur plaatsvinden. Dit zal groots worden gevierd met onbeperkt en kosteloos pannenkoeken verzorgd door ‘’Brams Pannenkoeken’’.  Voor de kinderen zijn er ook springkussens en diverse andere activiteiten die de opening voor iedereen nog feestelijker zullen maken.

Over de auteur

Danny Steensma

Danny Steensma (2005) is een beginnend journalist die studeert aan de Hogeschool van Utrecht. Hij maakt nieuwsberichten in Utrecht-Zuid en wil nog meer leren over hoe iemand een goede journalist wordt. Het lijkt hem leuk om iets te doen met radio, maar wil wel verder groeien in alle aspecten van journalistiek. Hij is optimistisch voor de toekomst en kijkt er naar uit wat het gaat brengen. Danny Steensma is in 2022 geslaagd op het Cals college Nieuwegein. Hij deed daarna HBO-ICT voor een jaar en besloot daarna toch te kiezen voor journalistiek. Danny is beschikbaar via danny.steensma@student.hu.nl als u contact wilt opnemen