Kermis op nieuwe locatie, loopt het volgens plan?

Kermis op nieuwe locatie, loopt het volgens plan?

(Foto: Niels Baardemans)

NIJMEGEN – Sander Willemstein, projectleider van de Nijmeegse najaarskermis is tevreden over het verloop van de kermis op de, tijdelijke, nieuwe locatie van dit jaar: het Nyma-terrein. “Het lijkt erop dat de opkomst zelfs meer dan normaal is. Mensen willen graag een dagje uit en het maakt hen verder niet uit dat ze langer moeten reizen.”  

 

De nieuwe locatie brengt voordelen, maar ook zeker nadelen met zich mee vertelt Willemstein. “Er zijn goede stroomvoorzieningen, exploitanten kunnen door de grote ruimte makkelijk logistiek parkeren en we kunnen grotere attracties dan normaal kwijt, maar je mist toch echt wel het continue publiek en de horecagelegenheden van de binnenstad.”  

 

De kermis kon dit jaar niet in het centrum georganiseerd worden, omdat de coronamaatregelen hier niet goed nageleefd kunnen worden. De gemeente en Buro de Kermisgids, organisator van de kermis, zijn er samen uitgekomen de kermis op het Nyma-terrein te organiseren.  

 

Het terrein biedt de mogelijkheid om de kermis ruimer op te zetten en om brede looproutes aan te leggen die mensen verplicht moeten volgen. Ook zijn er beveiligers om te controleren of iedereen zich aan de regels houdt en wordt het maximale bezoekersaantal van 2.000 bijgehouden met een digitale teller”, aldus Willemstein.  

 

Ook burgemeester Bruls was te spreken over de kermis. “De burgemeester was uiterst tevreden over hoe de kermis is opgezet. Hij vertelde mij dat er alles aan gedaan is om de kermis goed te laten verlopen.”  

 

Al met al is Willemstein blij hoe de kermis dit jaar is verlopen. Het publiek reageert goed op de maatregelen en houdt rekening met elkaar. Of de kermis volgend jaar weer op net Nyma-terrein georganiseerd wordt, is nog onduidelijk. “Het is zeker een idee voor volgend jaar, alleen daar moeten we nog even goed naar kijken.”  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *