Hilversum

Selecteer Pagina

Open podium in de Vorstin is jarig

Open podium in de Vorstin is jarig

Tien jarig bestaan.

Het tienjarig bestaan van het open podium in De Vorstin is gevierd. Hierbij traden oude bekenden van het open podium op om te laten zien wat ze in huis hebben.

Elke week heeft theater De Vorstin zijn deuren openstaan voor zowel bezoekers als artiesten. Zo kunnen bezoekers naar binnenlopen om te genieten van de artiesten die onbetaald optreden. De toegang is dus gratis, iets wat niet zonder reden is, zoals organisator en backstage manager Marion Stein uitlegt: ‘Het is gemakkelijk om even naar binnen en naar buiten te lopen, dus het is heel toegankelijk voor iedereen.’

Afgelopen week vierde het open podium zijn tienjarig bestaan, wat werd gevierd door enkele bekenden te laten optreden. Hans Sligter, Sjoerd van den Broek en Marion Stein, Hans en Sjoerd treden op onder de naam The LSB Experience en zijn allebei begonnen in 2012 met het open podium.

Ondertussen is het open podium een begrip geworden voor muzikanten en muziekliefhebbers in Hilversum, en de evenementen worden ook gezien als ontmoetingsgelegenheid voor vaste gasten. Dit komt volgens Marion mede door de sfeer in De Vorstin: ‘Het is een fijne warme plek, mensen zijn ook heel blij om hier te komen en de sfeer is super goed.’

Na tien succesvolle jaren stopt het niet, De Vorstin blijft elke week geopend om alle talenten aan het publiek te presenteren.

Over de auteur

Senne Dijkstra

Hallo, ik ben Senne Dijkstra. Momenteel ben ik 19 jaar oud en studeer ik aan de Hogeschool Utrecht, hiervoor heb ik mijn havo op de middelbare school afgerond. Ik ben geïnteresseerd in onderwerpen over oorlogen en de politiek die daar bij komt kijken. Ik schrijf nu stukken voor svjmedia in Utrecht west waar ik de basis leg voor mijn journalistieke toekomst.