Hilversum

Selecteer Pagina

Bibliotheek Hilversum start met Historisch Café avonden

Bibliotheek Hilversum start met Historisch Café avonden

Afgelopen donderdag is het Historisch Café van start gegaan in de bibliotheek van Hilversum. Er zullen nog meerdere informatieavonden volgen met elke keer een ander historisch onderwerp binnen Hilversum.

Rob Dokter, de organisator, heeft zijn inspiratie gehaald uit het Historisch Café in Amsterdam waar dit soort informele informatieavonden al een tijdje bezig waren. De avonden zouden al een stuk eerder plaats moeten hebben gevonden maar door Corona was het na de eerste niet doorgezet; Nu heeft Rob een frisse start kunnen maken.

Het is de bedoeling dat er om de 6 weken zo een avond plaatsvindt ergens in Hilversum. Met elke avond verschillende historici en experts afgestemd op het onderwerp van de avond.

Eerste editie

Joppe Schaper heeft de eerste avond geleid. Hij heeft als vrijwilliger gewerkt in Historisch Café Amsterdam en ging in gesprek met Hugo Landheer en Wim Dral over wat er plaatsvond in de oorlog van 1672-1673. Joppe is ontzettend blij met de opkomst: “Ik had verwacht dat er misschien 10 mensen en een halve paardenkop zouden komen, maar het waren er volgens mij ruim 25 wat echt goed is voor een eerste keer.” Verder vertelt Joppe dat er elke avond andere mensen de bijeenkomsten zullen leiden. “Het idee is dat de interviewers rouleren zodat er ruimte ontstaat voor verschillende blikvelden en ideeën.”

Sasha spreekt met Rob Docter, de organisator, en met Douwe Veenstra, bezoeker.

Over de auteur

Wikke Olivier

Wikke Olivier (2004) is vooral geïnteresseerd in het creatieve deel van producties maken. Als eerstejaars student aan de HU School voor Journalistiek houdt hij zich bezig met zijn kennis en perspectieven te vebreden. Buiten de opleiding is hij werkzaam in de retail. Hij wil producties maken die mensen aan het denken zetten.