Hilversum

Selecteer Pagina

Slaapkamer van Sinterklaas kan weer worden bezocht

Slaapkamer van Sinterklaas kan weer worden bezocht

De slaapkamer van Sinterklaas is sinds 18 november weer te bezoeken in museum Hilversum. De tentoonstelling is speciaal voor kinderen bedacht om op een gezellige en leuke manier het sinterklaasfeest te vieren. Kinderen kunnen de slaapkamer helemaal versieren met zelfgemaakte vlaggen en tekeningen voor Sinterklaas.

De slaapkamer van Sinterklaas wordt al meerdere jaren tentoongesteld in museum Hilversum. Het museum is heel blij met de slaapkamer, zo blijkt uit wat de directrice van het museum, Fleur Muiswinkel, vertelt: ‘Voor het museum is het een grootgoed, is het een belangrijk moment.’

De tentoonstelling is een initiatief van de gemeente. De gemeente organiseert elk jaar meerdere activiteiten omtrent de sinterklaasviering.  Naast het rondlopen in de slaapkamer van sinterklaas is er nog veel meer te doen. Bij de tentoonstelling is een knutseltafel neergezet. Kinderen kunnen hier vlaggen versieren en tekeningen maken. Daarnaast kunnen kinderen hun eigen naam en tekening in het grote boek van Sinterklaas zetten. ‘Voor het museum is het heel leuk om al die kinderen op een ludieke manier uit te nodigen in het museum.’ vertelt Muiswinkel. Voor de ouders is er ook voldoende te doen. Ouders kunnen in de slaapkamer van Sinterklaas samen met hun kinderen de foto expositie van Sinterklaas bewonderen. De tentoonstelling is nog tot 5 december 2023 te bezoeken in museum Hilversum.

Verslaggever Evi Pang sprak met verschillende ouders die met hun kinderen in de Slaapkamer van Sinterklaas te vinden waren.

Over de auteur

Anna Prins

Sport, cultuur en politiek heb ik altijd heel interessant gevonden. Ik las hier het nieuws over en het fascineerde mij ook. Het ontdekken van meer informatie en het onderzoeken van vraagstukken is voor mij altijd een bezigheid geweest. Afgelopen september ben ik, Anna Prins, begonnen met de opleiding journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht omdat deze studie heel goed aansluit op mijn interesses.Mijn grootste kwaliteiten zijn dat ik erg behulpzaam, zelfstandig en doortastend ben. Ook ben ik optimistisch en kijk ik positief tegen het leven aan. Als journalist wil ik mondeling maar ook schriftelijk goed communiceren. Daarnaast wil ik zorgvuldig en vlot te werk gaan zodat ik zo goed mogelijk mijn journalistieke taken kan vervullen. Zelf zie ik mij nu vooral als schrijvend journalist maar ik ben bereid om meer te leren over de andere kanten van de journalistiek. Sport, kunst en cultuur, oorlog en onderwijs zijn onderwerpen die mij interesseren en waar ik graag over wil schrijven. Ik probeer als journalist altijd de juiste informatie naar voren te brengen. Daarnaast wil ik een representatief beeld geven over hoe de maatschappij over bepaalde vraagstukken denkt. Ik hoop dat ik door middel van deze studie mij zo kan ontwikkelen dat ik duidelijke en informatieve producties kan maken. De tijd zal het leren.