Hilversum

Selecteer Pagina

Amnesty International organiseert lokale ‘write for rights’ avond

Amnesty International organiseert lokale ‘write for rights’ avond

Amnesty International is ook in Hilversum actief.

De schrijfmarathon voor brieven tegen onrecht is dit jaar op 11 december ook in Hilversum te vinden. Bij de actie worden mensen gemotiveerd om brieven te schrijven naar machthebbers die mensenrechten zouden schenden. Hiermee hoopt Amnesty moed te geven aan mensen die onterecht vastzitten.

‘Ik ben ervan overtuigd dat er regelmatig mensen vrijkomen omdat er druk uitgeoefend wordt op de politieke leiders. Of het nu een koning, president of emir is.’ Verteld Walter Grim van Amnesty Hilversum-Wijdemeren over de resultaten van de actie. ‘Ook in de Meent is er een trouwe groep mensen van middelbare leeftijd die elk jaar hieraan meedoet’.

Internationaal worden er elk jaar honderden duizenden brieven gestuurd. Ondanks dat, denkt Grim dat het in Hilversum nog steeds beter kan. ‘Ik denk eigenlijk dat te weinig mensen over deze actie lezen. Het is voor veel mensen een ver-van-mijn-bedshow.’

Opmerkelijk is dat geen van de mensen waar dit jaar voor geschreven wordt iemand uit Palestina of Israël is. Grim had hier wel een reden voor: ‘Het was geen bewuste keuze. De voorbereiding voor deze actie begint al ver voor oktober. Laat ik het zo zeggen, 7 oktober was deze hele zaak al geregeld, gedrukt, etc. De tijd was simpelweg te kort.’

Over de auteur

Wessel In den Bosch

Ik ben 18 jaar oud en studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Momenteel werk ik aan producties voor SVJ Hilversum en binnenkort ook voor SVJ Utrecht West. In mijn artikelen benader ik graag maatschappelijk relevante onderwerpen op een creatieve en objectieve manier. Door mijn brede interesse richt ik me dan ook graag op veel diverse onderwerpen. Als journalist ben ik bedreven in het snel formuleren van krachtige vragen, waardoor ik vaak word geprezen als een goede interviewer. Mijn doel zal altijd zijn om met betrouwbare en objectieve journalistiek een positieve impact te hebben op de wereld.