Hilversum

Selecteer Pagina

Duurzame kerstbomen bij Kwekerij Ome Joop

Duurzame kerstbomen bij Kwekerij Ome Joop

Na het vertrek van Sinterklaas maakt Kwekerij Ome Joop in Hilversum zich klaar voor de kerstperiode. De kwekerij, gelegen aan de rand van de stad, biedt dit jaar een ruime selectie duurzame kerstbomen aan. Ome Joop benadrukt het belang van duurzaamheid, wat een groeiende trend is onder bewuste consumenten.

Stefan Welle, mede-eigenaar van de kwekerij, legt uit hoe hun kwekerij zich inzet voor de duurzaamheid met het kweken van de kerstbomen. “Onze kerstbomen worden met zorg gekweekt en geoogst. Een aantal van onze kerstbomen zijn chemical free dus dat houdt in dat ze niet bespoten worden. En voor elke boom die de kwekers omhakken, worden er weer twee geplant.”.

De kwekerij biedt diverse soorten echte kerstbomen aan, variërend in grootte en vorm. Ome Joop benadrukt dat het kiezen van een echte kerstboom boven een kunstmatige variant voordelen heeft. “Echte kerstbomen zijn biologisch afbreekbaar, hernieuwbaar en dragen bij aan de lokale economie. “Ze creëren ook een authentieke kerstsfeer met hun frisse geur en natuurlijke uitstraling. Het is altijd een beleving om een nieuwe kerstboom uit te zoeken.”

Luister hier het interview met mede eigenaar

Over de auteur

Julia Lozeman

Julia Lozeman is student aan de School voor Journalistiek. Geboren en getogen in een klein dorpje dicht bij Amersfoort is Utrecht een heel ander verhaal. Van jongs af aan is ze al geïnteresseerd geweest in de modewereld en wil ze zichzelf daar later als journalist ook aan toevoegen. Op de middelbare school was geschiedenis altijd haar favoriete vak, omdat ze daarbij het vaakst verslagen kon schrijven. Een verslag schrijven van 2000 woorden was nooit een probleem. Daarom was de School voor Journalistiek een logische keuze na een half jaar rechten te hebben gestudeerd. Naast haar liefde voor mode is Julia ook een boekenwurm. Met favoriete schrijvers zoals Homerus en Fyodor Dostoyevsky geniet ze van klassieke literatuur. Het klinkt misschien ondenkbaar maar Leo Tolstoy en Vogue gaan hand in hand. Daarnaast wordt de gitaar aan haar muur er eens in de zoveel tijd afgehaald om bespeeld te worden en laat de piano zijn klanken weer horen wanneer het kouder wordt. Als journalist wil Julia later werken voor een modeblad om daarin de laatste trends te bespreken. Het einddoel is om van haar hobby ook echt haar werk te maken en de modeshows in het echt te zien en niet alleen achter haar laptop. Met haar doel in het zicht zet ze zich graag in voor de journalistieke wereld.