Hilversum

Selecteer Pagina

Café Dudok is weer open na de explosie.

Café Dudok is weer open na de explosie.

Eenmaal aangekomen bij Café Dudok is aan de voorkant van het café te zien dat er nog restjes liggen van de explosie, maar vandaag mag het café dan eindelijk open en Dennis die medewerker is bij Café Dudok staat al klaar om de deuren open te gooien voor de gasten.

In café Dudok ontstond er voor de tweede keer op een rij een explosie, en met een noodbevel van de burgermeester want café Dudok moest dicht voor twee weken voor verdere onderzoek. De explosie gebeurde dinsdag middernacht op 20 februari.

Vuurwerkexplosie.

‘’Er is gelukkig niemand gewond geraakt’’ verteld Dennis medewerker van café Dudok, ik woon hierboven het café en ik heb de explosie helemaal niet gehoord het was ook heel laat dus ik sliep al. Café Dudok heeft flinke schade opgelopen en de politie is nog bezig met het onderzoek. ‘’ eenmaal na de explosie moest ik die ochtend van de gemeente in een uur tijd mijn spullen pakken en tijdelijk voor 2 weken naar een hotel verhuizen, wat wel vergoed werd met gratis ontbijt, lunch en avondeten”. ”Het Enige wat ik vervelend vond was dat ik voor 2 weken dus eigenlijk niet aan het werk kon maar dat mijn vasten lasten wel gewoon doorgingen natuurlijk’’ verteld Dennis terwijl hij kopje koffiezet. En nu na twee weken gaat café Dudok dan eindelijk open. ‘’ Ja vandaag gaan we dan eindelijk open voor alle gasten om vier uur staan de deuren weer open om iedereen te ontvangen, die een kopje koffie wil komen drinken of wat wil komen eten’’. ”Het belangrijkste is dat niemand gewond is geraakt, waarschijnlijk waren het ook van die hangjongeren die het grappig of leuk vinden om hier bij het café vuurwerk af te blazen wat zeker niet normaal is’’. ‘’ Ik ben in ieder geval blij dat ik weer aan het werk kan en weer gasten hier mag ontvangen’’.

Buurtbewoners.

 Jack en Aniqe wonen beide in Hilversum. Jack komt vaak langs bij Café Dudok om een kopje koffie te doen en ook hij heeft gehoord dat er een explosie was plaatsgevonden bij het café. ‘’Ik vind het heel erg dat dit is gebeurd je zou maar denken waarom iemand dit zou doen het is ook niet grappig om zoiets te doen het zou zomaar fout kunnen aflopen’’ verteld Jack. ‘’ Ik kom graag altijd gezellig een kopje koffie doen bij Dudok alleen waren ze al voor twee weken gesloten wegens de explosie maar gelukkig gaan ze vandaag weer open en kan ik een kopje koffie komen doen!’’.  Aniqe die woont een straatje verder van café Dudok en komt ook af toen in het café om wat te drinken met haar moeder. ‘’ Ik was die ochtend onderweg om mijn kind naar school te brengen op de fiets en tot mijn schrik zag ik dat een gedeelte van de straat waar café Dudok zit afgesloten was door de politie het zag er niet best uit’’. ‘’ Er lach allemaal puin van de explosie voor het café, hopelijk pakken ze die jongeren aan die dit gedaan hebben’’ verteld Aniqe. ‘’ Het is vooral schrikken om zoiets dichtbij mee te maken je weet maar nooit straks doen ze het volgende keer weer bij andere mensen hun huis, wel fijn dat het café weer open is zodat wij een lekker kopje koffie kunnen doen in alle rust’’.

Hieronder een kort interview met Dennis, medewerker van Café Dudok.

Over de auteur