‘Protestantse kerken gaan weer van start’

‘Protestantse kerken gaan weer van start’

HILVERSUM – Alle Protestantse kerken in de gemeente Hilversum gaan zondag voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus open. “Een onwerkelijke situatie maar wij zullen ermee moeten leven” zegt Edwin Zwart, de gastheer van de Bethlehemkerk aan de Loosdrechtsweg in Hilversum.

Aanstaande zondag 13 september maakt de gemeente zich tijdens de coronacrisis extra sterk om de kerkdiensten van de Protestantse gemeente weer van start te laten gaan, waaronder de Bethlehem kerk die tot op heden online diensten draaiden. Voorheen had de kerk een bezoekersaantal van ruim 200 leden maar door de huidige coronamaatregelen moesten de bezoekersaantallen halveren naar ruim 70 tot 80 leden.

Het gevolg is dat de leden zich tijdig moeten aanmelden om deel te kunnen uitmaken van de kerkdienst. En ook zullen vaste plaatsen komen te vervallen, zitplaatsen zullen worden toegewezen om zo min mogelijk contact te creëren.

“Onze Heer loven in liederen en het gezamenlijk bezig zijn, bracht mensen naar de kerk”, zegt de gastheer Edwin Zwart (62), die met spijt betuigt dat het kerkkoor voorlopig niet actief zal zijn. Ondanks de installatie van een nieuw ventilatiesysteem, blijft het toch een risico in verband met de leeftijdscategorie van de meeste leden.

Toch zijn de leden en het bestuur blij met de heropening van de kerk op zondag. Het is een gelegenheid om weer bijeen te komen, en langzamerhand weer terug te werken naar een gebonden samenleving. Zo zegt Zwart: “Ik ben een rasoptimist, wij zullen samen voor elkaar moeten zorgen tijdens deze moeilijke tijden en niet alleen als Christen maar als mens.”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *