Hilversum

Selecteer Pagina

De eerste historische café in Hilversum is een feit.

De eerste historische café in Hilversum is een feit.Score 0 %Score 0 %

In de bibliotheek Hilversum heeft de opening van de eerste historische café in Hilversum afgelopen donderdag plaatsgevonden. Dit evenement heeft als doel de bewoners van Hilversum meer kennis te geven over de historie van Hilversum en ‘t Gooi. Het aantal bezoekers voldeed aan de verwachtingen en de organisatie beschouwde het als een geslaagd evenement.

Onderwerpen zoals ‘Oorlog in Het Gooi, de plundering van Hilversum en andere dorpen kwamen tijdens de eerste presentatie aan bod. Heel rustig en enthousiast luisterden de gasten. “Ik heb er geen minuut spijt van gehad om hierheen te komen,” zei een van de bezoekers. Een avond met voornamelijk 50-plussers die het hebben ervaren als een geweldige avond. Dit is een initiatief van Rob Dokter; Joppe Schaaper ging in gesprek met Wim Dral en Hugo Landheer. Er werden ook video’s geprojecteerd voor de bezoekers.

Dit is een evenement dat ze zes tot acht keer per jaar zullen organiseren, in een luchtige setting en toegankelijk voor iedereen. In verschillende plaatsen in Nederland worden historische cafés gehouden; dit was ook een motivatie voor Rob om dit in Hilversum te organiseren. De eerste keer was in de bibliotheek aan de ‘s Gravelandseweg, die als thuisbasis fungeert, maar de organisatoren zijn ook van plan dit op andere plekken in Hilversum te organiseren.

Dicht aan het einde van dit evenement konden de bezoekers een vrijwillige bijdrage doneren aan een goed doel. De bezoekers konden na dit evenement een hapje en een drankje halen in het café van de bibliotheek. De sfeer zat erin, eenieder was lekker aan het babbelen. “Ik kom van heinde en verre,” vertelde een bezoeker, die ook een initiatiefnemer is bij dit evenement en het voor de eerste keer wilde ervaren, ook omdat hij geschiedenis docent was geweest in Hilversum.

Ze zouden het ook waarderen om een groter publiek aan te trekken en het in een zeer interessante context te plaatsen. Hoe ze jongeren kunnen aantrekken, weten ze nog niet, maar ze hopen ook bezoekers uit de lagere leeftijdscategorieën aan te trekken en het op een levendige manier over te brengen, zodat alle doelgroepen zich prettig voelen. Aan het einde hadden de bezoekers de mogelijkheid om een boek te bemachtigen voor een zacht prijs, getiteld ‘Oorlog in het Gooi’. Bezoekers en geïnteresseerden kunnen zich via e-mail inschrijven voor een nieuwsbrief.

Beoordeling

0 %

De eerste historische café in Hilversum is een feit.
0 %

Over de auteur

Sen Klassie

Ik ben Sensile Klassie en ben 22 jaar. Ik studeer Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, op dit moment werk ik samen met mijn klas als redactie voor SVJ-media met als regio Hilversum.Ik vind buitenland Journalistiek en misdaad journalistiek het interessants. In de toekomst kijk ik ernaar uit een nieuwslezer te worden of onderzoeken te doen. Je vindt hier artikelen terug waar ik de lezers op een heel pakkend manier wil bereiken en iedereen een stem kan geven.