Hilversum

Selecteer Pagina

Flink wat speelgoed geswapt bij de SwapSint

Flink wat speelgoed geswapt bij de SwapSint

Hilversum – De Bethlehemkerk heeft voor de tweede keer een speelgoedruil georganiseerd in het teken van duurzaamheid. Ouders kozen ervoor om geen nieuwe cadeautjes te kopen, maar in de kerk speelgoed om te wisselen voor iets gebruikts om hun kind mee te verrassen.

 

Dat duurzaamheid een steeds groter thema wordt, was hier duidelijk te merken. Volgens de organisatie was de opkomst dit jaar groter dan vorig jaar. Tijdens het ruilen van het speelgoed spraken de aanwezigen onderling over duurzame thema’s zoals het inpakken van cadeautjes zonder te veel afval te creëren. ‘Wij doen thuis veel met duurzaamheid, het voelt logisch om dat dan met Sinterklaas ook te doen’, zegt Stephanie Verwijs (40), moeder van twee. Bij binnenkomst namen vrolijke pieten de tassen met speelgoed van de ouders aan en controleerden ze de kwaliteit van het speelgoed. Voor elk stuk speelgoed in goede conditie kregen de ouders een munt die daarna weer ingewisseld kon worden voor iets wat een andere ouder had meegebracht. 

‘Dat de Bethlehemkerk de SwapSint organiseert, komt niet uit het niets’, vertelde dominee Aster Abrahams. De kerk organiseert veel in het teken van duurzaamheid. Overigens waren niet alle aanwezigen bij de kerk aangesloten, velen kwamen enkel voor het speelgoedinitiatief. Het overgebleven speelgoed werd aan het einde van de avond niet weggegooid, maar aan een goed doel gedoneerd. Alleen niet voordat de kerkvrijwilligers even hadden gekeken of er nog iets tussen zat voor hun kinderen en kleinkinderen. 

Luister hier het interview van Fatima Bongers met de organisatie van de SwapSint:

Over de auteur

Charley Adel

Vanaf groep drie wist mijn lerares op de basisschool al dat er iets mis was. Opeens liep ik in plaats van voor op mijn klasgenootjes heel erg achter. Net alsof er iets fout was in mijn hersenen waardoor ik sommige dingen gewoon niet zo goed begreep. En dat was ook zo, ik had dyslexie. Vanaf dat moment was taal gelinkt aan eindeloze bijlessen waar honderd keer het zelfde werd uitgelegd. Tot ik naar de middelbare school ging. Nederlands ging niet meer over spelling, maar over taal. Dat vond ik leuk! Vanaf dat moment was ik constant aan het schrijven en ik wil daar eigenlijk nooit mee stoppen. Daarom is het ook mijn grootste ambitie om de geschreven journalistiek in te gaan. Dan schrijf je niet alleen maar informeer je ook nog. Onderzoeksjournalistiek lijkt mij de meest interessante vorm, Omdat je je dan voor een korte periode helemaal kan vastbijten in een onderwerp en het daarna helemaal los kan laten. Maar als ik mijn hele leven bij lokaal nieuws kan werken om te praten over "Hannie (67), die een buurtmoestuin heeft gemaakt" vind ik dat ook zeker geen straf. Kortom, ik voel me geprivilegieerd om in Hilversum nieuws te mogen maken en ik hoop dat jullie mijn berichten graag ontvangen.