Hilversum

Selecteer Pagina

Hoger beroep Mallorca-zaak van start

Hoger beroep Mallorca-zaak van start

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, waar het hoger beroep behandeld zal worden .

De zaak gaat om de Hilversumse jongens die in de nacht van 14 juli 2021 verantwoordelijk zouden zijn geweest voor de dood van de destijds 27-jarige Carlo Heuvelman. Zij staan maandag 4 december opnieuw voor de rechter.

Vorig jaar werden de jongens, onder wie de inmiddels 21-jarige hoofdverdachte Sanil B., nog veroordeeld tot gevangenisstraffen oplopend tot zeven jaar. Nu wordt de beruchte zaak volledig opnieuw bekeken en beoordeeld door drie rechters in Leeuwarden. Het OM hoopt op duidelijkheid over wie er exact schuldig waren aan de doodslag van Carlo. Er zouden namelijk twee jongens tegen het hoofd van Carlo hebben geschopt, maar tot dusverre is alleen Sanil B. hiervoor veroordeeld.

Sjoerd Stoop, eindredacteur van NH Nieuws, volgt de zaak al sinds het begin op de voet. ‘Wij hoorden destijds al redelijk snel dat de verdachten uit Hilversum kwamen’, vertelt hij over zijn voortdurende betrokkenheid bij de zaak. ‘Omdat we vanaf het begin al bezig zijn geweest met onderzoek, zelfs op Mallorca, blijft dit dossier mij altijd wel achtervolgen.’

Bij de vorige rechtszaak besloten de meeste verdachten nog te zwijgen over wie er nou precies de schoppen hadden uitgedeeld. Dit leidde tot veel verdriet onder de nabestaanden van Carlo, en nu dat de jongens al een keer zijn veroordeeld tot lange celstraffen is de vraag uiteraard of het deze keer anders zal zijn. ‘Aan de ene kant, zijn er jongens misschien wel zwaar veroordeeld voor iets wat ze niet hebben gedaan, en gaan ze nu in een keer meer verklaren om met een lichtere straf weg te komen. Aan de andere kant, hebben ze tot nu toe zó weinig gezegd. Of dat nu echt gaat veranderen?’ Aldus Sjoerd Stoop.

Van maandag 4 tot en met donderdag 21 december 2023 is de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep. Er wordt in maart 2024 een nieuwe uitspraak verwacht.

Over de auteur

Wessel In den Bosch

Ik ben 18 jaar oud en studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Momenteel werk ik aan producties voor SVJ Hilversum en binnenkort ook voor SVJ Utrecht West. In mijn artikelen benader ik graag maatschappelijk relevante onderwerpen op een creatieve en objectieve manier. Door mijn brede interesse richt ik me dan ook graag op veel diverse onderwerpen. Als journalist ben ik bedreven in het snel formuleren van krachtige vragen, waardoor ik vaak word geprezen als een goede interviewer. Mijn doel zal altijd zijn om met betrouwbare en objectieve journalistiek een positieve impact te hebben op de wereld.