Hilversum

Selecteer Pagina

Creatieve kerstmiddag voor kinderen in winkelcentrum Riebeeck

Creatieve kerstmiddag voor kinderen in winkelcentrum Riebeeck

In winkelcentrum Riebeeck is er dit jaar voor het eerst een kerstfeest georganiseerd. Dit werd gedaan met behulp van de vrijwilligersorganisatie Versa Welzijn. ‘Kinderen krijgen de kans om onder het genot van allerlei lekkers een cupcakeje te versieren of een kerststukje te maken. Ook kunnen de jonge bezoekers zich laten schminken en de hele middag worden er vrolijke kerst hits gedraaid.’

Even na drieën zijn de vrijwilligers van Versa Welzijn klaar met het versieren van de tafels, het klaarzetten van de knutselspullen, en het uitpakken van de oliebollen. Momenteel lijkt het alsof het een rustige middag zal gaan worden. De geur van verse oliebollen verspreidt zich door de ruimte. Na een klein halfuurtje komen de eerste drie kinderen binnen. Twijfelend nemen ze plaats aan een van de vier tafels waarop alle spullen al klaarstaan en kijken ietwat vragend om zich heen. Na enkele minuten merkt Deborah den Dulk, initiatiefnemer van deze middag, op dat de eerste belangstellenden binnen zijn gekomen. Ze legt uit dat de kinderen met de takjes die op tafel liggen een kerststukje kunnen maken, en dat ze ook een cakeje mogen versieren dat ze daarna lekker op mogen eten. Vervolgens mogen de kinderen een oliebol pakken van een van de grote schalen die op tafel staan, en kunnen ze een kop warme chocolademelk met slagroom krijgen als ze dat willen. 

Arleen Harts, vrijwilliger van Versa Welzijn, vertelt dat deze middag vooral georganiseerd wordt zodat mensen, en dan met name kinderen, gewoon een gezellige tijd met elkaar kunnen hebben. ‘We proberen ervoor te zorgen dat er hier een leuke sfeer hangt, met muziek, hapjes, chocolademelk en koekjes. Ik ben gevraagd om hier vandaag te komen werken, en dat doe ik dan ook met plezier’, aldus Arleen Harts. 

Hoewel de knutselmiddag op het eerste gezicht geen al te groot succes lijkt te zijn, houdt de organisatie vol: ‘Het wordt waarschijnlijk zo meteen wel wat drukker,’ zegt Den Dulk. Niets blijkt minder waar wanneer een tijdje later de zaal vol zit met een tiental kinderen en hierbij een aantal van hun ouders of opa’s en oma’s. Er wordt hard gewerkt aan de creaties: cupcakes worden versierd met spikkels en glazuur, en er worden kerststukjes gemaakt van verschillende soorten takken en mini-kerstballen. Een van de aanwezige kinderen geeft aan dat hij wel vaker naar activiteiten gaat die georganiseerd worden in en rondom winkelcentrum Riebeeck. Hij zegt dan ook dat hij het leuk vindt dat hij vandaag naar deze feestelijke kerstmiddag is gekomen. 

Sommige mensen brengen hun kinderen naar deze activiteit en gaan ondertussen zelf boodschappen doen in het winkelcentrum, terwijl anderen blijven om samen met hun kind of kleinkind te genieten van de feestmiddag. Marja Looman is samen met haar kleindochter aanwezig; samen maken ze een kerststukje. ‘Ik woon hier in de wijk en via flyers kwam ik erachter dat deze middag georganiseerd zou worden. Ik vind het leuk, maar ik had wel verwacht dat het wat drukker zou zijn.’ 

Naarmate het einde van de middag nadert, gaan nog een aantal kinderen op de foto en kunnen ze hierbij gebruik maken van accessoires zoals papieren kerstmutsjes en rendiergeweien. Inmiddels vertrekken een aantal kinderen met een tevreden gezicht weer terug naar huis. Ook de vrijwilligers van Versa Welzijn en organisator Deborah Den Dulk geven aan dat het een geslaagde middag is geweest, en ze hopen dat de kinderen hebben kunnen genieten van deze feestelijke kerstmiddag. 

Jet kramer spreekt in onderstaande audioreportage met evenementenorganisator Deborah den Dulk en met een vrijwilligster.

Over de auteur

Lotte Admiraal

Mijn naam is Lotte Admiraal, ik ben 19 jaar en studeer journalistiek aan de hogeschool Utrecht. Momenteel ben ik werkzaam als een van de redactiemedewerkers bij SVJ-media, op deze website publiceer ik samen met mijn klas, lokaal nieuws uit de regio Hilversum. Als studerend journalist maak ik gebruik van mijn analytisch denkvermogen en creativiteit, ook vind ik het belangrijk om met een kritische blik tegen onderwerpen aan te kijken. Mijn interesse ligt bij cultureel en sociaal- maatschappelijke onderwerpen, omdat ik het belangrijk vind dat de mens zich bewuster wordt van de actuele gebeurtenissen die op dit moment in de wereld om hen heen spelen. Mijn passies zijn sporten, lezen en hiernaast vind ik het geweldig om te reizen en nieuwe mensen en culturen te leren kennen. Mede hierdoor wordt mijn kennis en kijk op de wereld vergroot. Mijn uiteindelijk doel is om een schrijvend, al dan niet reizend journalist te worden of te werken met een camera.