Hilversum

Selecteer Pagina

Nieuwe reeks uitzendingen Radio 509 afgetrapt in Bibliotheek Hilversum

Nieuwe reeks uitzendingen Radio 509 afgetrapt in Bibliotheek Hilversum

Radio 509 is terug met een nieuwe reeks uitzendingen.

Radio 509 is terug met een nieuwe reeks uitzendingen. De eerste van tien shows werd afgelopen vrijdag gemaakt vanuit het bibliotheektheater in Hilversum. Daar zullen ook de aankomende negen shows worden uitgezonden.

De shows worden gemaakt door gasten met een visusbeperking. Op vrijdag 27 oktober zaten VVD- Tweede Kamerlid Daan de Kort, schrijfster Annemiek van Munster en transman en ondernemer, Maik Krijgsman aan tafel bij presentator Emiel Cornelisse.

Verslaggever Lucas Meyland woonde de eerste uitzending bij en maakte de volgende reportage. Hij sprak met Daan de Kort over zijn visusbeperking en zijn recent ingediende voorstel om overheidsgebouwen te voorzien van een toegankelijkheidslabel, voor mensen met een beperking.

Ook vroeg Lucas zendermanager Peter Kroon naar de aanpassingen die blinden en slechtzienden nodig hebben om radio te kunnen maken.

De uitzendingen van Radio 509 worden de aankomende negen weken gemaakt tussen 15:00 en 17:00 aan de ‘s Gravelandseweg 55.

Beluister het verslag van Lucas hieronder!

Over de auteur

Lucas Meyland

Lucas Meyland is een betrokken journalist. Momenteel studeert hij op de School voor Journalistiek in Utrecht. Het liefst schrijft hij over maatschappelijk relevante onderwerpen, maar Lucas is ook graag met de sportwereld bezig. Zijn maatschappelijke betrokkenheid als journalist hoopt hij komend halfjaar verder te ontwikkelen door het maken van verschillende verhalen in Hilversum. Heb je vragen of tips voor verhalen? Mail gerust naar lucas.meyland@student.hu.nl