Hilversum

Selecteer Pagina

Het sneeuwt volop in Hilversum maar meningen zijn verdeeld

Het sneeuwt volop in Hilversum maar meningen zijn verdeeld

Het nieuwe jaar is weer begonnen, mensen eten gezonder, zoeken de sportschool op en de kinderen gaan weer naar school, een ideale start voor vele in 2024. Maar toch ligt het plezier deze week echt aan iets anders, want de daken zijn wit, sneeuwballen worden gegooid en mensen gaan lekker sleeën. Sinds 14 januari sneeuwt het hard in Hilversum.

 

Op zondag 14 januari begon het door het hele landen hevig te sneeuwen en Hilversum werd ook niet gespaard. Een flinke bak aan sneeuw kwam uit de hemel vallen en maakte plaats in de mediastad, voor veel inwoners betekend dat dus muts op, handschoenen aan en naar buiten gaan met z’n alle, zo geld dat ook voor Liam Van Driel (13) ‘Op het nieuws hoor je ze wel eens praten over een sneeuwstorm maar dan komt het er niet van, maar deze keer gelukkig wel en daar maken wij gelukkig allemaal gebruik van.’ Zo meld de 13 jarige Hilversummer.

Wie het mooiste stukje van Hilversum wilt zien in deze sneeuwperiode moet een bezoekje brengen bij natuurgebied Anna’s Hoeve. De dikke laag sneeuw zorgt daar voor geweldige plaatjes. En volgens wandelaars is het natuurgebied een ideale winterwonderland.

Maar niet iedereen is blij met de sneeuw en de gladde wegen. Eigenaren van winkels merken op dat de mensen deze dagen thuis blijven vanwege de gladheid. ‘je merkt dat het in de winkel erg rustig is op momenten en dat is best vervelend, ergens snap ik het natuurlijk wel maar dit is niet een fijne situatie voor ons.’ Verteld de eigenaar van Feela Hilversum.

Over de auteur

Finn Holleman

Geachte lezer ik ben Finn Holleman (18) en ik zit op Hogeschool Utrecht als journalist in opleiding. Als nieuwsgierig persoon hou ik van vertellen over nieuws. Altijd de eerste zijn over de vetste en meest actuele dingen heb ik al heel mijn leven gehad. Is er weer iets gebeurt in de voetballerij dan moest je niet bij mij aankomen om het te vertellen want ik wist het al. Ik hou er dus van om verslagen te maken en met mensen te praten en interviewen. Daarom was voor mij de keuze al heel erg snel gemaakt om student te worden van Hogeschool Utrecht als journalist. Ik ben geboren in Rotterdam en dat is ook nog steeds waar mijn hart ligt. Rotterdam, Feyenoord en ik zijn samen met z'n drietjes een koppel. Daarom is het ook een droom voor mij om sportcommentator te worden omdat ik erg veel van voetbal hou. Via het behalen van mijn havo diploma en het gaan naar Hogeschool Utrecht als journalist ben ik al op weg naar het misschien wel behalen van mijn droom. Mij lijkt het al met al geweldig om bij een mooi bedrijf te werken waar ik van mijn hobby (journalistiek) een baan van kan maken. Graag zou ik dit dan willen doen bij bijvoorbeeld ESPN of Ziggo Sport. ook voor mijn ervaring zou ik graag ook in het buitenland te werk gaan.