Hilversum

Selecteer Pagina

JJ’s opent haar deuren op de Groest: Vernieuwing in de Hilversumse horecascene

JJ’s opent haar deuren op de Groest: Vernieuwing in de Hilversumse horecascene

Copyright free

Aan de Groest in Hilversum is het bruisende geluid van de mensen die buiten op het terras zitten tijdens de eerste zonnestralen van het jaar duidelijk merkbaar. Met het oog op het begin van de straat, waar vandaag de opening plaatsvindt van het Frans-Mediterrane bistrorestaurant JJ’s. “Het is een opkomend concept die ik vanuit Amsterdam mee naar Hilversum heb genomen”

 

De Hilversumse Koen Vogel (30), afkomstig uit Hilversum, opent op de Groest in Hilversum het restaurant JJ’s in het voormalige Fat Joe’s. Met maar liefst zes jaar horeca-ervaring in Amsterdam heeft Vogel besloten terug te keren naar Hilversum. “Vroeger stond ik hier pils weg te hakken en nu sta ik hier wijnen te verkopen die ik in Amsterdam heb leren kennen.” Hij heeft opgemerkt dat er een bepaalde kloof binnen de horecabranche hangt, waar fine-dining restaurants en kleine snackbars domineerden, maar waar een middenweg zoals een bistro ontbrak. Hij wil dit concept, wat momenteel in opkomst is in Amsterdam, oppakken in Hilversum.

Bij binnenkomst van het restaurant staan de eerste gedekte tafels al klaar met reserveringsbordjes ter voorbereiding van de eerste avond die het restaurant gaat draaien. “Vanavond ben ik al helemaal vol geboekt,” aldus Vogel. De twee chef-koks, die tevens mede-eigenaren zijn, zijn bezig met het bereiden van de eerste bestellingen. De feestelijke sfeer en de geuren uit de keuken vullen de ruimte. De eerste gasten zijn met name bekenden van de eigenaren en enkele nieuwsgierige Hilversummers. Langzamerhand vult het terras buiten zich ook met mensen. De reacties zijn positief.

Een groepje van vijf dames neemt plaats op het terras. Terwijl de serveerster ze om de beurt langs gaat om hun bestelling op te nemen, vertelt een van de dames, Kaylee Boerdijk (36), dat ze altijd open staat voor nieuwe dingen uitproberen. Ze denkt dat JJ’s meer variatie zal bieden en een verfrissing zal zijn voor de Groest. Zelf komt ze niet uit Hilversum maar ze is er wel geboren. “Ik weet van mijn ouders dat die vaak naar hetzelfde restaurant gaan omdat dat voor hen oud en vertrouwd voelt.” Ze denkt dat het er dus niet snel in zal zitten dat die hier een bezoek zullen wagen. “De eigenaar van het restaurant moet zichzelf eerst op de juiste manier presenteren om de oudere Hilversummers te overtuigen”

Vogel is hiervan bewust. Hij stelt dat de uitdaging het vervullen van de uiteenlopende behoeften van gasten met een divers menu als deze is. “Vooral in Hilversum, waar de restaurantgemeenschap kleinschaliger is, kan het voor mensen een grote stap zijn om buiten hun comfortzone te treden.” Echter, staat JJ’s klaar om mee te buigen met de behoeften van de markt, terwijl het toch zijn eigen unieke identiteit behoudt. “Je wilt mensen een beetje opvoeden, maar het is tegelijkertijd ook een kwestie van geven en nemen,” aldus Vogel.

Over de auteur

jill Petra

Mijn naam is Jill en ik ben 20 jaar oud. Momenteel ben ik een enthousiast beginnend journalist en studeer ik aan de Hogeschool Utrecht, Journalistiek. Dit jaar ben ik actief in mijn hyperlocal Hilversum waar ik wekelijks nieuwe producties op plaats. Onderwerpen zoals cultuur/vrije tijd en religie/spiritualiteit interesseren mij het meest omdat ik het leuk vind om verrast te worden door andermans behoeftes of gewoontes.