Houten

Selecteer Pagina

Woongroep Het Dorpserf enthousiast over gerenoveerde ontmoetingsruimte

Woongroep Het Dorpserf enthousiast over gerenoveerde ontmoetingsruimte

Op vrijdag 30 november vierde de woongroep ‘Het Dorpserf’ de heropening van hun gerenoveerde ontmoetingsruimte, ’t Trefpunt.  De keuken en vloer zijn vernieuwd en de wanden kregen nieuwe frisse kleuren. De nieuwe wandprint vormde de basis voor die kleuren. De bewoners ervaren een fijnere sfeer en vinden het gezelliger.

Ellen Lieverse, secretaris van het bestuur en tevens bewoner van de woongroep, benadrukte de noodzaak van de renovatie: “Het was héél erg oubollig. In de laatste 30 jaar is er niet meer dan alleen een witkwast overheen geweest.” De bewoners hadden inspraak in het renovatieproces, waarbij ze gezamenlijk beslisten over de kleuren en de wandprint. De financiële steun voor het project kwam van Woonin Houten, de woningcorporatie die een speciaal potje voor ‘leefbaarheid’ beschikbaar stelt voor de woongroepen in Houten.

Meneer Kranenburg, een 91-jarige bewoner die betrokken was bij de start van Het Dorpserf 30 jaar geleden, benadrukt het belang van de ontmoetingsruimte voor ouderen. “Als je ouder wordt, worden contacten minder en dan heb je hier toch aanspraak,” zegt Kranenburg’s vrouw tussendoor. Kranenburg vertelt dat iedereen enorm enthousiast is over de gerenoveerde ruimte.

Het Dorpserf, gelegen aan de Dorpsstraat in Houten, is een actieve woongroep voor 55-plussers met 32 appartementen en momenteel 40 bewoners. Het Trefpunt dient als een centrale locatie waar bewoners samen activiteiten ondernemen. De renovatie is niet alleen een visuele verandering, maar ook een versterking van de sociale banden binnen de woongroep.

Over de auteur

Jesse van Zijp

Jesse van Zijp (2002) is eerstejaarsstudent bij de School voor Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid wil hij de onderzoeksjournalistiek in en documentaires maken over maatschappelijke problemen. Jesse streeft naar het vinden van authenticiteit en een stem geven aan gemarginaliseerde groepen in de samenleving. Door deze studie te volgen wilt hij zijn vaardigheden in het creëren van journalistieke producties ontwikkelen.