Nieuwegein & IJsselstein

Selecteer Pagina

Informatie NK tegelwippen te vinden bij het Natuurkwartier

Informatie NK tegelwippen te vinden bij het Natuurkwartier

Foto door: Melina Esajas

NIEUWEGEIN- Het is de start van NK tegelwippen 2024 en de week van de groene tuin. Het NK tegelwippen is van 21 maart t/m 31 oktober. Het natuurkwartier deelt iedere week dinsdag, woensdag en donderdag doe-kaarten uit over het milieu, hiermee worden mensen geïnformeerd over het milieu en over de tegels vervangen met een plantje.

Tijdens het NK tegelwippen strijden gemeentes met elkaar om te zien welke gemeente de meeste tegels uit de grond haalt in ruil voor groen. Ook Nieuwegein doet dit jaar hier aan mee. bij de afgelopen editie van het NK tegelwippen eindigde de gemeente bij de beste veertig middelgrote gemeenten. De huidige score voor Nieuwegein is 23 gewipte tegels. Dat zijn 0.36 tegels per 1000 inwoners. Nieuwegein is aanzienlijk versteend. In alle woonwijken samen is 63,4 procent van het publieke terrein versteend, volgens cijfers van groenadviseur Cobra Groeninzicht. In de video vertellen twee medewerkers van het natuurkwartier, Loes en Marieke, hoe Nieuwegein geïnformeerd wordt over het NK tegelwippen en het milieu.

Over de auteur

Melina Esajas

Mijn naam is Melina Esajas (2005), en ik ben een beginnend journalist uit Amsterdam. Mijn passie voor journalistiek begon op jonge leeftijd toen ik regelmatig met mijn familie naar het journaal keek. Op mijn elfde had ik een besluit gemaakt: Ik zou ook, net zoals de journalisten op tv, journalist wilde worden. Toen ik dertien was, verhuisde ik naar Almere, waar ik nu schrijf voor de krant 'Almere Deze Week'. Voordat ik bij een krant ging werken, heb ik mijn Havo-diploma behaald. Een van mijn meest gedenkwaardige ervaringen op de Havo was mijn driejarige periode als redacteur van de schoolkrant, wat mijn eerste stap richting de journalistiek betekende. Voor de schoolkrant schreef ik stukjes over mijn middelbare school, het St. Nicolaas Lyceum. We behandelden onderwerpen die jongeren interesseerden, zoals een artikel over vapen waarvoor ik een dokter kon interviewen. Na mijn tijd bij de schoolkrant ben ik altijd blijven schrijven. Ik heb altijd een passie gehad voor creatieve activiteiten zoals fotografie, tekenen, schrijven en muziek maken. Na al die jaren wist ik nog steeds zeker dat journalistiek mijn roeping is. Daarom was het voor mij een logische keuze om de opleiding journalistiek te volgen aan de Hogeschool Utrecht. Hier leer ik nieuwe technieken, zoals werken met audio- en videomateriaal, en bouw ik aan een uitgebreider portfolio. Tijdens mijn studie ontdekte ik dat ik zeer leergierig ben en nog meer wilde doen en leren. Daarom besloot ik te solliciteren bij de krant in Almere. Als redacteur bij Almere deze week, schrijf ik over evenementen en de cultuur in Almere, zoals Winterfest in Almere Haven, een strandschoonmaak op Almeerderstrand of pannenkoekendag voor ouderen en basisschoolkinderen in Almere Haven. Dit vind ik het leukste aspect van de journalistiek: het ontmoeten van bijzondere mensen, het leggen van contacten en het vertellen van hun verhalen.